מצרכים:
לדג סלמון עם שכבת סלרי:
- 1.200 פילה דג סלמון שלם או חתוך למנות
- שמן זית
- חצי חבילת סלרי שטוף ונקי
- 5 שיני שום
- חצי כוס סילאן
- תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כף תבלין שווארמה/גריל דג
לפירה:
- 7 תפוחי אדמה
- שמן
- מיונז
- מים רותחים
- מלח
- אבקת בצל (לא חובה)
אופן הכנת הדג:
- מניחים את נתח הדג על תבנית עם נייר אפיה, מתבלים, מוסיפים סילאן ומזלפים שמן זית.
- קוצצים את הסלרי בסכין או במעבד מזון וכם את השום ומוסיפים לסלרי הקצוץ עם השום – שמן זית ומלח
- מניחים את הקצוצים על פני כל הדג, כך שיכסו אותו בשכבה יפה.
- אפשר להוסיף לתבנית ירקות חצויים או פרוסים כמו פלפלים, קישואים, עגבניות שלימות ומה שאוהבים.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
אופן הכנת הפירה:
- שמים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים עד לכיסוי (עם הקליפה).
- מבשלים כ-40 דקות עד לריכוך.
- מסננים מהמים ומצננים מעט, קולפים את הקליפה ומועכים יחד עם מיונז, 1/3 כוס שמן, מלח ואבקת בצל.
- אם הפירה דורש, ניתן להוסיף 1/2 כוס מים חמימים לריכוך נוסף למרקם קטיפתי.
כמה הערות שלי:
- מומלץ להתחיל עם הרתחת תפוחי האדמה לחיסכון בזמן, ובינתיים לעבור להכנת הדג.
- אפשר לקלף את תפוחי האדמה מראש, לחתוך לקוביות גדולות ולהרתיח, ובסוף לסנן בזהירות את המים ואז להוסיף את המיונז, המלח והשמן ולמעוך.
- אם אתם מכינים את הארוחה לשעה מאוחרת יותר, מומלץ להדליק את אפיית הדג סמוך לארוחה כדי שלא יתייבש בחימום חוזר.
- אפשר להכין את המתכון שלהדג עם כל דג אחר, רק יש לשים לב לזמן האפיה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










