מצרכים:
- 1 ק"ג אורז לבן
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות מלח
- 1 כוס שמיר יבש
- צרור שמיר טרי קצוץ
אופן ההכנה:
- נברור את האורז ובינתיים נרתיח סיר גדול עם מים
- כשהמים רותחים נזלף פנימה את השמן והמלח ונכניס את האורז נוודה שהמים בכמות שמכסה את האורז פי 1 חצי מהגובה שלו.
- נבשל למשך כעשרים דקות עד לבישול כמעט מלא
- נוסיף את השמיר ונערבב ונמשיך לבשל יחד
- כשהאורז מבושל – אם נשארו לכם מים – תסננו את האורז לתוך מסננת גדולה בכיור ותחזירו לסיר כשהוא ללא נוזלים
- אם נשאר רק ממש מעט מים שלא ניתן לסנן, השאירו את הסיר פתוח והנמיכו את השאר עד להתאדות המים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
עוף מבושל עם בצל שומר וסלרי/ מירב מלכה
ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת
שף מורן פינטו בארוחה אסייתית קלה ובריאה: קוביות חזה עוף צרובות עם ירקות בתיבול מעודן | סרטון הדרכה
שף מורן פינטו: סטייק דג על מצע תפוחי אדמה קריספיים | סרטון הדרכה
הביתה, ישירות לסיר החם: פסטה בלונז מהחלומות