יום חמישי

|

|

24/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/04/2025

|

יום חמישי

הביתה, ישירות לסיר החם: פסטה בלונז מהחלומות

אוכל של בית, אחרי יום ראשון בלימודים, אחרי בוקר של עבודה, זה- זה: פסטה בלונז ברוטב עגבניות עשיר ועסיסי בניחוח מטורף
פסטה בלונז ביתית
פסטה בלונז ביתית | קרדיט: shutterstock

המצרכים: 

  • 1 חבילת פסטה
  • שמן
  • כף מלח
  • 1.5 ק"ג בשר בקר טחון (אפשר גם הודו)
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • כפית אריסה חריפה
  • 2 עגבניות
  • בצל גדול
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל חריף קטן/בינוני (לא חייבים)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • חצי כוס צנוברים טריים (לא חובה)
  • תבלינים: כף אבקת מרק/ אבקת בצל. כף פפריקה, כף כמון.

אופן ההכנה:

  1. בסיר אחד מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה ומסננים. מניחים בצד.
  2. בסיר רחב נטגן קוביות בצל ושום עם מעט שמן עד להשחמת הבצל.
  3. נקצוץ את העגבניות לקוביות גדולות ונוסיף לבצל. כמו כן את הפלפל.
  4. נוסיף את רסק העגבניות והתבלינים ורבע כוס שמן.
  5. מעל הכל נפזר את הבשר הטחון (אם הוא גוש, אפשר לפזר אותו בעזרת מזלג, חשוב לפורר שלא יהיו גושים גדולים)
  6. נטגן את הבשר עם הבסיס שבסיר ונוסיף מעל הכל כליטר מים (עד לכיסוי כל התערובת).
  7. נוסיף את הצנוברים ונבשל עוד כ-40 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
  8. מגישים בצלחת את הפסטה המבושלת ומעל את רוטב הבלונז.

בתיאבון ובהצלחה רבה!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים