יום שישי

|

|

17/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/10/2025

|

יום שישי

מתכוני שבועות: לזניה קוטג' וגבינות

חומרים

החומרים לתבנית בגודל 17X20 ס"מ:
12 דפי לזניה ללא בישול

למלית:
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
2 ביצים
500 גרם רוטב עגבניות (אפשר להשתמש ברוטב מוכן לפסטה)
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 גרם גבינת ריקוטה, מפוררת

לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה

אופן ההכנה

1. משרים את דפי הלזניה במים פושרים במשך 20 דקות עד שהם מתרככים ומתרחבים מעט.

2. מערבבים בקערה את הקוטג' והביצים.

3. מניחים 2 כפות מרוטב העגבניות בתחתית התבנית ומורחים באופן שווה. מסדרים 3 דפי לזניה לרוחב התבנית, חותכים דף לזניה נוסף ומסדרים לאורך התבנית, כך שהבסיס יהיה מכוסה כולו בדפי לזניה.

4. מורחים על דפי הלזניה 3-4 כפות מרוטב העגבניות ומשטחים מחצית מכמות תערובת הקוטג'. מפזרים מחצית מכמות הגבינה הצהובה המגוררת. חוזרים על סדר הפעולות: שמים שכבה נוספת של דפי הלזניה, רוטב העגבניות, תערובת הקוטג' והגבינה הצהובה, ומפזרים מעל מחצית מכמות גבינת הריקוטה.

5. מסדרים שכבה שלישית של עלי לזניה, רוטב עגבניות ותערובת קוטג' ומפזרים מעל את שארית גבינת הריקוטה. מערבבים את השמנת המתוקה והביצה ויוצקים על הלזניה.

6. אופים את הלזניה במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

* טיפ: כדאי להכין את הלזניה יום לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו ויהיה קל יותר לחתוך אותה.


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]