לפירה בטטות:
3 בטטות
1 בצל קצוץ דק מוזהב
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שמן
1/2 כפית אבקת בצל או אבקת מרק
לפירה ת"א:
3 תפוחי אדמה
1 בצל קטן קצוץ דק
מעט מלח ופלפל שחור-לפי הטעם
1/2 כפית אבקת בצל או אבקת מרק
מקלפים את הירקות.מבשלים כל סוג בנפרד ,מסננים מהמים.מועכים עם התבלינים.מקררים מעט.
לחתיכות סויה:
משרים 2 כוסות חתיכות סויה במים רותחים בסיר מכוסה,ביחד עם תבלינים- 1/2 כפית מלח,2 כפות אבקת מרק עוף למשך חצי שעה.
לאחר מכן מסננים את המים ,שוטפים וסוחטים מעט את חתיכות הסויה.
מבשלים בסיר עם מים בכמות שמכסה את הסויה למשך כ- 1/2 שעה להתרככות.
רוטב שום- סילאן :
מחממים בסיר קטן עד כמעט רתיחה,מערבבים: 4 כפות סילאן, 1 שן שום כתושה,1/4 כוס שומשום, 1/2 כוס מים .
מכינים את המנה:
מסדרים בצלוחיות נאות שכבה מפירה הבטטות -כ-2 כפות.
מעליה מניחים באותה כמות מפירה ת"א.
ומעל מניחים חתיכות סויה. יוצקים רוטב בנדיבות.
אפשר לקשט בעלים של פטרוזליה או שמיר לתוספת צבע ויופי.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
תגובה אחת
מה הכוונה חתיכות סויה
איך קונים את זה?