יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

רול עשבי תיבול במילוי כתום טבול ברוטב שום

הכירי צורה קלה להכנת מנה מרשימה. כמו שהיא יפה וצבעונית, כך היא טעימה ואפילו בריאה וקלת-קלוריות.

כל הטוב מגולגל ברול אחד!

 

החומרים ל-2 רולים גדולים:

2 ביצים

2 כפות מים

קורט מלח

4 כפות קמח

חופן שמיר טרי (או סוג אחר של עשבי תיבול)

למילוי ולרוטב:

1 כוס עדשים אדומים

1 כוס מים

1-2 כפיות מלח

1 בטטה בינונית

1 בצל גדול

2 כפות שמן זית (מחולק)

2 כפיות שום כתוש (מחולק)

½ כפית כורכום

½ כפית פפריקה

 

להכנת הרולים:

ערבלי בעזרת בלנדר יד את כל החומרים של הרולים.

שמני קלות מחבת גדולה, חממי היטב וטגני חצי מהכמות מצד אחד בלבד. הפכי לצלחת מתאימה. טגני את החצי השני. הניחי בצד.

להכנת המילוי:

קצצי את הבצל ואדי בשמן בסיר בינוני עד לריכוך ושקיפות. הוסיפי לסיר את העדשים והבטטה בקליפתה (לאחר שטיפה טובה…), המים והמלח ובשלי עד לריכוך כרבע שעה. אם נשארו מים, סנני. ערבלי את הכל בבלנדר יד עד לקבלת מרקם חלק. הורידי כחצי כוס של מחית הירקות והניחי בצד.

הוסיפי למחית שבסיר 1 כפית שום כתוש, הכורכום והפפריקה וערבבי היטב.

להכנת הרוטב:

בסיר קטן, אדי 1 כפית שום כתוש עם 1 כפית שמן. דללי את חצי הכוס מחית ירקות ששמרת בצד במעט מים (לפי הצורך), הוסיפי לסיר והביאי לרתיחה. הנמיכי את האש ובשלי עד לסמיכות הרצויה בבחישה מתמדת.

 

להרכבת המנה:

מרחי מהמילוי הכתמתם על פני כל העלה של הרול וגלגלי.

בצלחת ההגשה, צקי כחצי כוס מהרוטב. חתכי את הרולים הממולאים על אלכסון והעמידי בצלחת בזויות נוגדות. קשטי בעלי ירק ו… לבריאות!

המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]