יום רביעי

|

|

22/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/10/2025

|

יום רביעי

זהירות כולסטרול או מותר לאכול: לשאלת רבות האם חלמון ביצה מסוכן?

צילום: פיקסביי

מגיל צעיר אנו שומעות שוב ושוב כי חלמון עלול להיות מסוכן, שכן הוא מכיל כולסטרול בכמות גבוהה וכולסטרול, כידוע, מסוכן.

ג'ניפר רץ, דיאטנית קלינית, מרצה בפרויקטים הקהילתיים של "בשבילך" מנפצת את המיתוס הידוע הטוען כי "החלמון של הביצה מלא בכולסטרול. ממש אסור לאכול אותו!"

רמת הכולסטרול ה"רע" בגופנו עולה כתוצאה מאכילת שומני טראנס ושמנים רוויים: שמן דקל, מזון מטוגן ומעובד. השומן שמכיל חלמון הביצה חיוני לגוף, הוא זה המאפשר לגוף לספוג את הוויטמינים המסיסים בשומן, דוגמת ויטמין A וויטמין D ו- E אותם מכיל חלמון הביצה עצמו, וויטמינים נוספים מהמזון אותו אנו צורכים. רמת הכולסטרול בחלמון הביצה אינה גבוהה, ובכל אופן – כשומן "טוב" הוא אינו משפיע על רמת הכולסטרול בדם, כאשר אוכלים אותו בכמויות סבירות. מלבד זאת, הביצה מכילה יסודות תזונתיים חיוניים לגוף, כמו חלבון, שומן וויטמינים. 

ועוד עובדה מעניינת: הגוף זקוק לרמה מסוימת של כולסטרול אותה הוא מייצר בעצמו. כאשר התפריט שלנו מכיל כולסטרול, יבין הגוף את הרמז ויפסיק לייצר אותו. 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]