זהירות כולסטרול או מותר לאכול: לשאלת רבות האם חלמון ביצה מסוכן?

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מגיל צעיר אנו שומעות שוב ושוב כי חלמון עלול להיות מסוכן, שכן הוא מכיל כולסטרול בכמות גבוהה וכולסטרול, כידוע, מסוכן.

ג'ניפר רץ, דיאטנית קלינית, מרצה בפרויקטים הקהילתיים של "בשבילך" מנפצת את המיתוס הידוע הטוען כי "החלמון של הביצה מלא בכולסטרול. ממש אסור לאכול אותו!"

רמת הכולסטרול ה"רע" בגופנו עולה כתוצאה מאכילת שומני טראנס ושמנים רוויים: שמן דקל, מזון מטוגן ומעובד. השומן שמכיל חלמון הביצה חיוני לגוף, הוא זה המאפשר לגוף לספוג את הוויטמינים המסיסים בשומן, דוגמת ויטמין A וויטמין D ו- E אותם מכיל חלמון הביצה עצמו, וויטמינים נוספים מהמזון אותו אנו צורכים. רמת הכולסטרול בחלמון הביצה אינה גבוהה, ובכל אופן – כשומן "טוב" הוא אינו משפיע על רמת הכולסטרול בדם, כאשר אוכלים אותו בכמויות סבירות. מלבד זאת, הביצה מכילה יסודות תזונתיים חיוניים לגוף, כמו חלבון, שומן וויטמינים. 

ועוד עובדה מעניינת: הגוף זקוק לרמה מסוימת של כולסטרול אותה הוא מייצר בעצמו. כאשר התפריט שלנו מכיל כולסטרול, יבין הגוף את הרמז ויפסיק לייצר אותו. 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.