'אחרי החגים' הגיע באופן רשמי ועם כל הסעודות המשובחות, העוגות הטעימות והנשנושים של בין לבין, נשים רבות מרגישות שזה הזמן לדיאטה. כחלק מהדיאטה, לא פעם עולה הטענה כי פחמימות הן ממש לא טובות. מה יש בהן? כלום! צריך להימנע לחלוטין מאכילת פחמימות.
ג'ניפר רץ, דיאטנית קלינית, מרצה בפרויקטים הקהילתיים של "בשבילך", מבקשת להבהיר, להסביר ולשבור את המיתוס הזה.
הפחמימות מתחלקות לשני סוגים: הפשוטות והמורכבות. הפשוטות, אותן אנחנו פוגשים בקמח הלבן, בסוכר הלבן ובמזונות מעובדים נוספים, הופכות חיש קל לסוכר בדם, ואם אינן באות לידי שימוש – נאגרות בגוף בצורת שומן.
את הפחמימות המורכבות, לעומתן, אנחנו מכירים מהדגנים המלאים, הפירות, הקטניות. השילוב עם הסיבים גורם לסוכרים שבהן להתפרק לאט יותר, והעלייה ברמת הסוכר בדם הופכת למתונה. הן באות בעסקת חבילה עם ויטמינים ועם סיבים תזונתיים, המגבירים את תחושת השובע ומסייעים לשמירה על משקל תקין.
בכל אופן, קשה מאוד להקפיד על דיאטות נטולות פחמימות, דוגמת דיאטת "אטקינס", לאורך זמן.
יש לך שאלה?
שלחי לנו למייל והתשובה תינתן באנונימיות מעל במת האתר. במידה והנושא רגיש מידי תינתן תשובה אישית.
בנושא המייל יש לציין 'שאלה של גולשת מאתר קול כבודה'
[email protected]
תגובה אחת
כיצד אפשר "לשבור מיתוס" ב 5 שורות עם מידע שטחי?
נכון מאוד שהפחמימות הריקות הופכות לסוכר שמצטבר לשומן.
אולם גם פחמימות מליאות ומורכבות עושות את אותו הדבר כשצורכים מהן כמות גדולה מכפי שהגוף זקוק להם.
כמובן שלכל אדם יש תזונה שמתאימה לגוף שלו. אבל אדייק את מה שאמרה הדדיאטנית-
מנסיון, יש אנשים שבדיאטה כמו דיאטת אטקינס שמבוססת בעיקר על שומן וחלבונים קל יותר לשמור לאורך זמן מכיון שיש מוצרים רבים שאין צורך להתנזר מהם כמו: גבינה צהובה בלי חשבון, רטבים על בסיס מיונז, בשר בכל כמות שרוצים, וגלידות שמנת טעימות. וכן- מרוב המאכלים אין הגבלת כמות (שקיים כמעט בכל דיאטה אחרת)
בדיאטת אטקינס כעבור כמה שבועות מחילים להוסיף פחמימות לתפריט עד שמגיעים לכמות הפחמימות שניתן לצרוך בלי עליה במשקל.
בנוסף- הירידה ההתחלתית במשקל היא מהירה ונותנת מוטיבציה.
אני הצלחתי הדיאטה למשך 9 חודשים, עד שלא יכולתי מסיבות שונות לנמשיך בה.
הדיאטה אינה מומלצת כלל בהריון ובהנקה.