יום שלישי

|

|

21/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

21/10/2025

|

יום שלישי

מתכון חלת כתר דבש מתוקה

בשיתוף טעמן

המתכון המלא בהמשך הכתבה

רוצה לקבל את חוברת המתכונים הכי טעימים וקלים לחגים?
הרשמי כאן בחינם ואולי גם תזכי בהגרלה במארז מוצרי טעמן ענקי לחג!

חלת כתר דבש(3 כתרים)

  • 1 קג קמח מנופה
  • 50 גרם שמרים יבשים/קוביה שמרית
  • 2 כוסות מים(500 מל!)
  • 1/2 כוס דבש/סילאן טעמן(160 גר)
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1/2 כוס שמן טעמן(100 מל)
  • 2 ביצים(גודל M)
  • להברשה-ביצה טרופה
  • לציפוי-דבש וניתן לשחק עם שביבי שקדים או אגוזים
  1. בקערה לשים קמח שמרים ומים.לערבב.להוסיף ביצים.מלח.דבש.ואחרי ערבוב להוסיף באיטיות שמן
  2. ללוש במערבל 4 דק איטי ולהגביר קצב לבינוני 6 דק
  3. בלשה ביד מעט יותר קשה
  4. הבצק לא אמור להיות רך!אלא מעט קשה
  5. לשים להתפחה בטמפרטורת חדר 10-15 דק
  6. לחלק ל24 כדורים של 80 גר(כדור פינג פונג)
  7. ליצור מכל 8 כדורים בצורת כתר
  8. עם חור במרכז כשצמודים אחד לשני
  9. להתפיח כשעה/וחצי עד הכפלת נפח
  10. לחמם תנור ל200° להבריש את הכתרים בביצה טרופה
  11. לתת גזירה לכל לחמניה או 3 גזירות קטנות כמו מקור>
  12. אחרי 5 -8 דק להוריד ל180° בסביבות ה15 דק עד גוון זהוב חום יפה
  13. להוציא מהתנור
  14. להבריש בדבש או סילאן ואפשר לפזר שקדים ולצנן

בהצלחה חני ברונשטיין מקיטרינג DesArt 050-2508666

רוצה לקבל את חוברת המתכונים הכי טעימים וקלים לחגים?
הרשמי כאן בחינם ואולי גם תזכי בהגרלה במארז מוצרי טעמן ענקי לחג!

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]