פעם הייתה לי שכנה בייביסיטרית מהממת. היא התחתנה ועברה לגור באיטליה כך ביום בהיר, המתנה הכי משמחת שהיא שלחה לי משם זה המתכון הזה, הוא מתכון לבצק פיצה עסיסית עבה כזו אמאל'ה ואבאלה לא צריך לטוס לאיטליה.
באחת ההזדמנויות העזתי לזוז מהגבינה הצהובה כך קצת. והכנתי עם אותו בצק מטריף לחם שום שאין דברים כאלו. פנקו את בחורי הישיבות והאברכים הצדיקים בבין הזמנים.
המתכון לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפיות מלח
- 5 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים
- לערבב הכל
להוסיף:
- 2 וחצי כוסות חלב – אפשר בהחלט להחליף במים הכנתי ויצא טוב מאוד.
- 1 כוס מים רותחים
- רבע כוס שמן
ללחם שום:
- 3 כפות שום כתוש
- כוס פטרוזיליה יבשה/טריה
- 1/2 כוס שמן זית
- חמאה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק ומתפיחים כשעה.
- מכדררים כדורים יפים ויוצרים צורת פרח בתבנית עגולה (או מניחים בצמידות בתבנית ריבועית).
- מערבבים את השום והפטרוזיליה עם השמן
- מורחים את השום והפטרוזיליה על הבצק
- ממיסים חמאה (כמה שיותר יותר טעים:)
- מזלפים את החמאה מעל הכל
- מתפיחים עוד כעשרים דקות להתיצבות (לא חובה)
- מכניסים לתנור עד לאפיה מוזהבת. (כעשרים דקות – חצי שעה על 180 מעלות)
7 תגובות
אין התפחה? למה לא עונים
מתפיחים כשעה בהתחלה ואחר כך עוד 20 דקות (לא חובה)
האם אופים על טורבו?
כמה מעלות בתנור?
לא צריך התפחה??
תודה מתכוון מעולה
העברתי כבר לכמה חברות גם…
מה הטמפ` של האפיה ? כמה זמן אפיה ?.תודה
ומה באשר לגודל הלחמניות, טמפ אפייה?!