החומרים
קילו קמח
2 וחצי כפות שמרים
5 כפות סוכר
5 וחצי כוסות מים חמימים
כף וחצי מלח
הוראות הכנה
לערבב את החומרים מלבד המלח, להוסיף את המלח לקראת סוף הלישה.
לקרוץ עיגולים בידיים רטובות להניח בתבנית על נייר אפיה
(אפשר לתת לזה לתפוח כ-10 דקות על התבנית אבל לא חייב)
למרוח ביצה
ולאפות על 200 מעלות למשך רבע שעה.
לסביח:
ממרח חומוס
חציל מטוגן
ביצה קשה
וסלט עגבניות עם בצל סגול מעט פלפל חריף וצרור כוסברה קצוצה
לתבל בלימון שמן ומלח.
בהצלחה
18 תגובות
באיזה כוס השתמשת?
זה המון מים 5 וחצי כוסות לקג 1 קמח כנראה בגלל שזה ללא שמן .
לשטח את העיגולים? כמה פיתות יוצאות?
הכנתי מקמח מלא 80 ויצא ממש טוב
יצא מושלם רק לדעתי שווה להטפיח 10 דקות
כמה פיתות שמים כל פעם בתבנית?
לא שמים שמן במתכון? נשמע מוזר
אפשר לאפות אותם בסיר גריל?
אפשר קמח כוסמין לבן .ו20 אחוז כוסמין מלא 80 אחוז.תודה
במתכון לא כתוב שמן . האם צריך שמן ?
לא צריך שמן ?
מירי את צודקת אני נתתי תפיחה של 10 דקות ויצא מושלם.
הפיתה יצאה מעולה
חמש וחצי כוסות מים זה לא הרבה לקילו קמח ובאיזה כוס השתמשת
5.5 כוסת מים? על איזה כוסות מדברת
הכנתי אתמול. תודה!
אבל הפיתות הראשונות שנאפו היו מאד כבדות, לעומת זאת, אלה שהספיקו בינתיים לתפוח עד שיתפנה התנור יצאו מושלמות!!
א"א לרדד כי הבצק מאד נוזלי. שימי לב לכמות המים במתכון.
מעולה לארוחת ערב מהירה
לא כל כך הבנתי מה רק לקרוץ עיגולים בלי לרדד אותם?????
לא צריך בכלל להתפיח ? לא בשלב הראשון ולא בשלב של הכדורים?
יוצא ספוגי כמו פראנה ?