בייגל כמו במאפיה/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: כשעתיים, כמות 17 בגטים

החומרים לבאגט:

1 ק"ג קמח

1.5  כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

2 כפיות מלח

4 כפות שמן

לטבילה לפני האפיה:

3 כוסות שומשום

5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – מכניסים את המים, השמרים והסוכר לקערת הלישה ומתסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח ומלח ומתחילים ללוש. מוסיפים את השמן ולשים במשך כ-8 דקות.

מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-17 חלקים שווים ומרדדים כל חלק ומגלגלים לגליל באורך 25 ס"מ

מניחים את גלילי הבצק בתבנית אפיה מרופדת כאשר קו התפר כלפי מטה

מכינים בשתי קערות נפרדות את המים ואת השומשום

טובלים כל גליל בצק בתחילה בקערת המים הפושרים ואחר כך בקערת השומשום

מתפיחים כ-10 דק' ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ב-190 מעלות למשך 15 דקות

מניחים את הבאגטים על רשת צינון לפני האיחסון

הבאגטים טובים בהקפאה

 

 

 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.