דרגת קושי: בינונית. משך ההכנה: שלוש שעות. כמות: 22 לחמניות
החומרים:
1 ק"ג קמח מלא 80%
4 כפות סוכר חום קלאסי
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות מלח
1/4 כוס שמן
החומרים למלית אגוזים:
150 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כפית גרידת לימון
להברשה – 2 חלמונים טרופים עם 2 כפות מים
לזריה – 1/2 כוס שומשום.
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק – מכניסים את המים, השמרים והסוכר לקערת הלישה ומסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח ומתחילים ללוש.
מוסיפים את השמן ולשים במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך 3/4 שעה.
מחלקים את הבצק ל-22 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור חלק ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
לוחצים במרכז כדור בעזרת כוס בקוטר 5 ס"מ עד שנוצר שקע עמוק במרכז כדור הבצק.
מברישים את הלחמניות בחלמונים טרופים.
בצלחת עמוקה מערבבים את האגוזים הקצוצים, הסוכר וגרידת הלימון.
ממלאים כל שקע בלחמניה בתערובת האגוזים והסוכר.
זורים מעט שומשום על כל לחמניה ומתפיחים במשך כ-10 דקות.
אופים בתנור שחומם לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 14 דקות, עד שהלחמניות משחימות.
הלחמניות טובות בהקפאה.