לבצק:
קילו קמח.
3 כפות שמרים.
1/4 כוס סוכר.
2 כוסות מים קרים.
כוס שמן.
כף מלח.
לירקות:
1 חציל.
2 בטטות.
1 גמבה אדומה.
1 גמבה צהובה.
1 גמבה כתומה.
1 בצל לבן.
1 בצל סגול.
1/2 צרור כוסברה.
תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן.
——————————————————-
אופן ההכנה:
- יש לחתוך את הירקות למקלות לתבל במלח, פלפל שחור ושמן.
- לאפות את הירקות בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
- לאחר האפיה יש לתת לירקות התקררות מלאה לפני שמניחים על הפוקצ׳ה.
- יש לערבב את הקמח, השמרים והסוכר היטב בקערת המיקסר כ-2 דקות בעזרת וו גיטרה.
- לאחר שהחומרים היבשים יתערבבו יש להוסיף את המים וכוס שמן וללוש למשך 5 דקות.
- יש להוסיף את כף המלח וללוש לישה נוספת של 5 דקות.
- יש לשמן היטב את הקערה ולאחר מכן לשים את הבצק ולשים מעלה הבצק עוד קצת שמן על מנת שלא יתייבש ונותנת התפחה של חצי שעה.
- לאחר מכן פותחת בעזרת כפות הידיים את הבצק.
- בעזרת האצבעות הידים מחוררת את הבצק שמה מעל את הירקות מפזרת בצדדי הבצק שומשום וקצח.
- אופה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
לצפיה בסטטוסים ולמתכונים נוספים של עטרה, את מוזמנת ללחוץ כאן