יום חמישי

|

|

03/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

03/10/2024

|

יום חמישי

פוקצ׳ה ירקות/ עטרה ז׳ורנו

לבצק:

קילו קמח.

3 כפות שמרים.

1/4 כוס סוכר.

2 כוסות מים קרים.

כוס שמן.

כף מלח.

 

לירקות:

1 חציל.

2 בטטות.

1 גמבה אדומה.

1 גמבה צהובה.

1 גמבה כתומה.

1 בצל לבן.

1 בצל סגול.

1/2 צרור כוסברה.

תבלינים: מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן.

——————————————————-

אופן ההכנה:

  1. יש לחתוך את הירקות למקלות לתבל במלח, פלפל שחור ושמן.
  2. לאפות את הירקות בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  3. לאחר האפיה יש לתת לירקות התקררות מלאה לפני שמניחים על הפוקצ׳ה.
  4. יש לערבב את הקמח, השמרים והסוכר היטב בקערת המיקסר כ-2 דקות בעזרת וו גיטרה.
  5. לאחר שהחומרים היבשים יתערבבו יש להוסיף את המים וכוס שמן וללוש למשך 5 דקות.
  6. יש להוסיף את כף המלח וללוש לישה נוספת של 5 דקות.
  7. יש לשמן היטב את הקערה ולאחר מכן לשים את הבצק ולשים מעלה הבצק  עוד קצת שמן על מנת שלא יתייבש ונותנת התפחה של חצי שעה.
  8. לאחר מכן פותחת בעזרת כפות הידיים את הבצק.
  9. בעזרת האצבעות הידים מחוררת את הבצק שמה מעל את הירקות מפזרת בצדדי הבצק שומשום וקצח.
  10. אופה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.

 

לצפיה בסטטוסים ולמתכונים נוספים של עטרה, את מוזמנת ללחוץ כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים