אין כמו הבייגל האמריקאי: טרי, פריך מלא בגבינת שמנת וסלמון מעושן. מדריך למאפה המושלם!

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

1 קילו קמח לחם


20 גרם מלח


40 גרם סוכר


30 גרם שמרים יבשים


600 מ"ל מים


 

לקרמל:

200 גרם סוכר + 50 גרם מים


2 ליטר מים רותחים


לציפוי:

שומשום, קצח, מלח גס, פרג, זעתר ועוד

אופן ההכנה

אופן הכנה:

 

הבצק:

  • במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים, במשך 15 דקות עד שהבצק מעט נוקשה.
  • מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח, כשעה וחצי (זמן ההתפחה משתנה בהתאם לסוג השמרים ומזג האוויר)

 

הקרמל:

  • בסיר רחב ועמוק שמים את הסוכר ו-50 גרם מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה (בערך 10 דקות). לא מערבבים ולא נוגעים עד לקבלת גוון ענברי-עמוק.
  • בסיר נפרד מביאים לרתיחה 2 ליטר מים.
  • לאחר הרתיחה יוצקים בזהירות לתוך סיר הקרמל ומשאירים על אש נמוכה.

 

הבייגלס:

  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 100 גרם ומעצבים לכדורים.
  • מניחים את הכדורים מכוסים כ-10 דקות למנוחה.
  • יצירת הבייגלס: אוחזים כדור בין האגדול והאמה, לוחצים במרכז ויוצרים חור.
  • בעזרת שתי אצבעות מרחיבים את החור עד לקבלת צורה של בייגל.  
  • מניחים את הבייגלס לנוח במקפיא ל-20 דקות.
  • מבשלים את הבייגלס במי הקרמל במשך דקה מכל צד ומעבירים מיד לטבילה במי קרח להפסקת הבישול.
  • מוציאים ממי הקרח, טובלים או מפזרים ציפוי מעל ומניחים על תבנית אפייה מרופדת .
  • אופים בחום של 240 מעלות כ-15 דקות, עד קבלת גוון זהוב.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


2 תגובות

  1. רבקי הגב

    אפשר לכתוב בכמויות של כוס וכף ולא בגרמים?
    אחרי הכל אנחנו אנשים פשוטים…?

  2. אילה דיין הגב

    שימו לב -לפי השולחן ערוך וכך מנהג הספרדים שלא לאכול מאכלי חלב עם דגים יחד ו"חמירא סכנתא מאיסורא"

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן