חומרים
1 קילו קמח לחם
20 גרם מלח
40 גרם סוכר
30 גרם שמרים יבשים
600 מ"ל מים
לקרמל:
200 גרם סוכר + 50 גרם מים
2 ליטר מים רותחים
לציפוי:
שומשום, קצח, מלח גס, פרג, זעתר ועוד
אופן ההכנה
אופן הכנה:
הבצק:
- במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים, במשך 15 דקות עד שהבצק מעט נוקשה.
- מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח, כשעה וחצי (זמן ההתפחה משתנה בהתאם לסוג השמרים ומזג האוויר)
הקרמל:
- בסיר רחב ועמוק שמים את הסוכר ו-50 גרם מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה (בערך 10 דקות). לא מערבבים ולא נוגעים עד לקבלת גוון ענברי-עמוק.
- בסיר נפרד מביאים לרתיחה 2 ליטר מים.
- לאחר הרתיחה יוצקים בזהירות לתוך סיר הקרמל ומשאירים על אש נמוכה.
הבייגלס:
- מחלקים את הבצק למנות במשקל 100 גרם ומעצבים לכדורים.
- מניחים את הכדורים מכוסים כ-10 דקות למנוחה.
- יצירת הבייגלס: אוחזים כדור בין האגדול והאמה, לוחצים במרכז ויוצרים חור.
- בעזרת שתי אצבעות מרחיבים את החור עד לקבלת צורה של בייגל.
- מניחים את הבייגלס לנוח במקפיא ל-20 דקות.
- מבשלים את הבייגלס במי הקרמל במשך דקה מכל צד ומעבירים מיד לטבילה במי קרח להפסקת הבישול.
- מוציאים ממי הקרח, טובלים או מפזרים ציפוי מעל ומניחים על תבנית אפייה מרופדת .
- אופים בחום של 240 מעלות כ-15 דקות, עד קבלת גוון זהוב.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
אפשר לכתוב בכמויות של כוס וכף ולא בגרמים?
אחרי הכל אנחנו אנשים פשוטים…?
שימו לב -לפי השולחן ערוך וכך מנהג הספרדים שלא לאכול מאכלי חלב עם דגים יחד ו"חמירא סכנתא מאיסורא"