חומרים
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים או 1 שמרית.
3/4 כוס סוכר.
1 ביצה
1 חלמון
3/4 כוס שמן.
כף שטוחה מלח .
כ – 2 ו 1/4 כוסות מים פושרים .
ביצה להברשה.
שומשום.
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים כף שטוחה מלח ומעל קילו קמח ( על מנת למנוע מגע של המלח עם השמרים) +שמרים+ סוכר+ ביצה+ חלמון + שמן מערבבים בעדינות ומוסיפים בהדרגה מים פושרים . סוד החלות הינו לישה מרובה והתפחה ולכן יש ללוש ולעבד את הבצק היטב עד שמתקבלת עיסה שלא נדבקת בידיים או בקערה . אם דביק – להוסיף קמח ואם ההפך – להוסיף מים .
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן