חומרים
ללחמניות-
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן
7 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים
ביצה
240 מ"ל (כוס) מים פושרים
כף דבש
30 גרם (3 כפות) סוכר
8 גרם (כפית וחצי) מלח
40 מ"ל (4 כפות) שמן
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים ביצה, מים, דבש, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).
- לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 60-70 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
- מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם חמאה וריבה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
תגובה אחת
האם ניתן להחליף את כל הסוכר בדבש?