לחמניות עגולות ומתוקות קלות להכנה

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

ללחמניות-

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן


7 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים


ביצה


240 מ"ל (כוס) מים פושרים


כף דבש


30 גרם (3 כפות) סוכר


8 גרם (כפית וחצי) מלח


40 מ"ל (4 כפות) שמן


 

לציפוי:

ביצה טרופה


שומשום

אופן ההכנה
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים ביצה, מים, דבש, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).
  • לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 60-70 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
  • מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם חמאה וריבה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.