יום שלישי

|

|

29/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

29/04/2025

|

יום שלישי

לחמניות עגולות ומתוקות קלות להכנה

חומרים

ללחמניות-

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן


7 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים


ביצה


240 מ"ל (כוס) מים פושרים


כף דבש


30 גרם (3 כפות) סוכר


8 גרם (כפית וחצי) מלח


40 מ"ל (4 כפות) שמן


 

לציפוי:

ביצה טרופה


שומשום

אופן ההכנה
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים ביצה, מים, דבש, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  • מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).
  • לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 60-70 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור.
  • מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים עם חמאה וריבה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים