חומרים
בצק פריך לפאי:
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
2 כוסות קמח רגיל
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
מלית
200 גרם פקאנים מסוכרים
100 גרם פקאנים
50 גרם שקדים פרוסים
רוטב טופי
1 כוס סוכר
1 מיכל שמנת ריץ'
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
הכנת הבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומערבבים בפולסים עד לקבלת בצק פירורי אחיד. עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומקררים למשך שעה שעתיים (אפשר לילה קדם).
מוציאים מהקירור ומרדדים ע״ג נייר אפייה לעלה דק. מעבירים את העלה המרודד לתבנית פאי מתפרקת ומרפדים בו את הבסיס והדפנות. חותכים ומסירים עודפי בצק מהשוליים (הכי טוב לעבור על השוליים עם מערוך וכך יחתך כל המיותר).
בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.
האפייה של הפאי נחלקת לשני שלבים.
בשלב ראשון: מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקפיא. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בגרגרי קטניות (שעועית, חומוס וכדומה) שימנעו מהבצק לתפוח. מכניסים לתנור החם ואופים למשך 15 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפיה והקטניות ומניחים לבצק להצטנן.
הכנת תערובת טופי פקאן: במחבת עמוקה שמים את הסוכר ומחממים על הכיריים עד להמסתו וקבלת קרמל בהיר (להיזהר לא לשרוף אותו). מעבירים לאש קטנה.
במקביל מחממים את הריץ' ויוצקים אותו באיטיות על הקרמל שבמחבת. מערבבים נמרצות במשל 3-4 דקות בכף עץ עד לקבלת רוטב טופי בגוון דבש.
מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים, השקדים ואת המלח ומערבבים היטב.
יוצקים את תערובת האגוזים על הקלתית האפויה.
מסדרים ומיישרים את פני הפאי ומכניסים לתנור לעוד 15-20 דקות, עד שהמלית מבעבעת.
מוציאים ומצננים את הפאי.
הכי טוב לאכול בטמפרטורת החדר עם כדור גלידת וניל בצד.
בתיאבון!
2 תגובות
באיזה קוטר תבנית פאי מדובר?
יותר נוח לסדר את האגוזים והשקדים בתוך הקלתית ולשפוך עליהם את הרוטב טופי.