יום ראשון

|

|

23/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/03/2025

|

יום ראשון

מה יעשו אוהבי השוקולד בט"ו בשבט? פוטיפור אגוז

שלום,

שמי שרה מלכא ואני אוהבת שוקולד
וחשבתי על אוהבי השוקולד
מה הם יעשו בט"ו בשבט עם כל הפירות?
אז דאגתי גם להם
אז מה? קינוח ולא שוקולד?
אז צירפתי מתכון לאגוז שעשוי כולו משוקולד- טעים טעים ונראה- אגוז מושלם
וגם יש בו שוקולד…

זהו פטיפור שאני מכינה שנים ויש מאז המון חידושים, אבל הוא תמיד מבוקש ומעורר התפעלות למה? תגידו אתם

וגם… למה שלא תתנו לאורחים פרי אחד שלא צריך לקלף?…

פוטיפור אגוז

חומרים

לציפוי שוקולד מנומר:

200 גר' שוקולד מריר משובח

200 גר' שוקולד לבן

למלוי גנאש קפה:

1 קצפת ריץ'

200 גר' שוקולד מריר

1 כף אבקת קפה נמס

כף ליקר קפה/קפוצ'ינו רצוי מאוד

לקישוט:

אגוזי מלך שלמים

הכנה

להכנת הציפוי:

ממיסים את השוקולד הלבן בקערה אחת ואת השוקולד המריר בקערה שניה

יוצקים את השוקולד החום ללבן. מערבבים סיבוב אחד בלבד שאר העירבוב יווצר בשפיכה לתבנית

יוצקים לתבנית פלסטיק בצורת אגוז למילוי השקעים וממרוקנים לקבלת ציפוי 0קליפת האגוז)

מקפיאים. לא מפרידם מהתבנית עד לאחר המילוי.

להכנת הגנאש:

בסיר מחממים מיכל ריץ' + אבקת קפה נמס לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ממתינים דקה או שתיים ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הליקר.

הרכבת המנה:

מוציאים מהמקפיא את התבנית. יוצקים בכל אגוז כפית גנאש. מסדרים את האגוזים מעל הגנאש (כשהוא עדין לח) ומקפיאים שנית. מפרידים מהתבנית ומקבלים אגוז שכולו שוקולד.

 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

9 תגובות

  1. אין כמו שוקולד טעים למאכל ויפה למראה. שרהלה את אלופת הפוטיפורים והפרלינים. זה מדהים יפה וגם טעים! מבחינתי את 100% של הצלחה בעיצוב יופי וכמובן טעם!!!!!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים