חומרים
בכל הקשור לארוחת עשר בביה"ס אין כמו סנדוויצ'ים, אבל אחרי שנים בהם את מכינה כמעט את אותו הסנדוויץ' בדיוק, אולי הגיע הזמן לנסות דברים טיפה שונים, מגוונים וכמובן מזינים ובריאים. אז חשבנו איך אפשר לשדרג את הסנדוויצ'ים הבאנליים והרגילים שכולנו כבר מכירות.
1. לגוון בלחמים- כן, אנחנו תמיד רגילות לפיתה או ללחם פרוס, אבל לפעמים מספיק שמשנים והולכים על לחם קצת יותר עשיר ושיניתן לחלוטין את הטעם. אתן יכולות ללכת על לחם עגבניות, זיתים ועוד, לגוון עם שילובים בריאים כמו לחם מלא בדגנים ושיבולת שועל וכמובן להוסיף בייגלים או פוקאצ'ות שתמיד משדרגים את הסנדוויץ' והופכים אותו לכיפי הרבה יותר.
2. הכניסו לטוסטר- כשמדברים על טוסטר ישר חושבים על טוסט עם גבינה, אבל אנחנו דווקא מדברים על כיוון קצת שונה. אתן יכולות לחמם ולהכניס לטוסטר כמעט כל סנדוויץ' והתוצאה טעימה יותר, פריכה יותר ומגוונת הרבה יותר. זה יכול להיות עם ממרחים שונים ומשונים, גבינות ואפילו שוקולד. אנחנו ממליצים לחמם מעט ולא להגיע לרמה של טוסט על מנת שהסנדוויץ' לא יתרטב ויתפרק מצד אחד אבל יהיה קריספי ומפנק ויעשה לילדים כיף בכל ביס.
3. ממרחים- במקום הממרחים הרגילים כמו חומוס, שוקולד ומיונז, לכו על ממרחים עשירים יותר ומלאים בוויטמינים הנכונים. אתן יכולות להשתמש בסלט אבוקדו שניתן להכין בכמה דקות בודדות, סלט סלק (למי שאוהב זה יכול להיות שיא הטעים) לבנה וכמובן טחינה שאליה אפשר להוסיף ים של תוספות כמו כוסברה ופלפלים קלויים.
4. גבינות או לא להיות- אי אפשר לדבר על סנדוויצ'ים בלי לדבר על זה עם הגבינה הצהובה הפשוטה. הרי זה הדבר הכי קל להכין שיש בוקר לחוץ ואין כוח לכלום. אז נכון, זאת באמת אופציה פשוטה, אבל רוב הסיכויים שלילדים כבר נמאס. אם עדיין בא לכן משהו פשוט שלא דורש יותר מידי מאמץ פשוט תגוונו בכל הקשור לגבינות. כן, יש הרבה אלטרנטיבות לצהובה הטובה. אפשר ללכת על צפתית, בולגרית, מוצרלה וזאת רק ההתחלה של הרשימה. גבינות עשירות בקלציום ובחומרים העוזרים לבנות את העצם ואם כבר מדברים על ערכים תזונתיים, לכו על האופציות שהן לא עתירות שומן. תוסיפו כמה ירקות טריים ותראו איך הילדים יתמוגגו!
5. פנקו את הילדים בקינוח- הכי כיף להכין סנדוויץ' שהוא גם קינוח מתקתק. אנחנו ממליצים לגוון מעט עם ממרחים שהם מגניבים וחדשניים. כמו לדוגמא ממרח המקופלת שלנו שאותו אנחנו מכינים רק כשממש בא לנו לפנק ולהתפנק. כל מה שאתם צריכות זה 10 מקופלות, כוס חלב ו 8 קוביות שוקולד פרה.
איך מכינים? מניחים סיר קטן עם מים רותחים על הכיריים על אש קטנה ובתוכו המקופלות והחלב. מערבבים עד להמסה ומוסיפים את קוביות השוקולד. מערבבים עוד טיפה ואז פשוט מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר ל 24 שעות.
זהו יש לכן ממרח מקופלת שיספיק לפחות לשבוע (תלוי עד כמה תצליחו לעצור את עצמכן ואת בני הבית מלגשת אליו) והנה כבר שברתן קצת את השגרה בצורה מתוקה ומפנקת.
תגובה אחת
לחם זיתים? עגבניות? לחם מחמצת? כל הדברים הטובים וה-י-ק-ר-י-ם !!!!!!!!!!
אולי עדיף לעשות בבית, למי שיש מספיק זמן וכוח!(בקרוב אצלי)