יום שלישי

|

|

10/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

10/12/2024

|

יום שלישי

עוגת שמרים עסיסית:)

חומרים

חומרים לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 וחצי מים פושרים מים חמים + מים מהברז
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 50 גר' שמרים / 2 כפות

    חומרים למלית: 

  • 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
  • 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה
  • לערבב קמח עם שמרים
  • אח"כ להוסיף את כל שאר החומרים
  • ללוש עם ידיים משומנות כי הבצק פרורי
  • להתפיח למשך שעה
  • לסגור עם ניילון ולשים קופסאות גפרורים – כדי לסייע להתפחה מהירה יותר. 
  • לחלק ל 6 גושים ולרדד עדיף להכניס לתבנית פס
  • לתת להם לתפוח בתבנית
  • חלמון של ביצה ושומשום

למלית:

  • 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
  • 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • לערבב הכל עד לבלילה אחידה ולפזר תוך כדי מריחה עם כף על הבצק

 

 


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

8 תגובות

  1. אני אף פעם לא מכינה עוגת שמרים אבל העוגה הזאת יצאה עסיסית במיוחד טובה גם עם קמח מלא

  2. ניסתי את המתכון של עוגת השמרים מקמח מלא 80% ויצא פשוט טעים וניפלא תודה למי שרשמה את התכון.

    1. ראשית זה לא חובה:)
      אולם תשובה כללית בנושא: הגופרית שיש בגפרורים מסייעת לתהליך ההתפחה לקרות מהר יותר.
      כמובן שאין מגע ישיר עם הבצק אלא הגפרורים נמצאים מעל שקית הניילון או הכיסוי ששמת מעל הבצק.
      בהצלחה ובתאבון
      צוות האתר

  3. לאלו שמשתמשות עם קמח כוסמין
    ממומלץ להחליף את הקמח הרגיל לקמח כוסמין
    יצא לי נהדר…
    שווה לנסות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים