עוגת שמרים עסיסית:)

שיתוף ב email
שיתוף ב print
חומרים

חומרים לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 2 וחצי מים פושרים מים חמים + מים מהברז
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 50 גר' שמרים / 2 כפות

    חומרים למלית: 

  • 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
  • 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה
  • לערבב קמח עם שמרים
  • אח"כ להוסיף את כל שאר החומרים
  • ללוש עם ידיים משומנות כי הבצק פרורי
  • להתפיח למשך שעה
  • לסגור עם ניילון ולשים קופסאות גפרורים – כדי לסייע להתפחה מהירה יותר. 
  • לחלק ל 6 גושים ולרדד עדיף להכניס לתבנית פס
  • לתת להם לתפוח בתבנית
  • חלמון של ביצה ושומשום

למלית:

  • 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
  • 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • לערבב הכל עד לבלילה אחידה ולפזר תוך כדי מריחה עם כף על הבצק

 

 


שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

8 תגובות

    1. ראשית זה לא חובה:)
      אולם תשובה כללית בנושא: הגופרית שיש בגפרורים מסייעת לתהליך ההתפחה לקרות מהר יותר.
      כמובן שאין מגע ישיר עם הבצק אלא הגפרורים נמצאים מעל שקית הניילון או הכיסוי ששמת מעל הבצק.
      בהצלחה ובתאבון
      צוות האתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.