חומרים
חומרים לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כוס סוכר
- 2 וחצי מים פושרים מים חמים + מים מהברז
- 1/4 כוס שמן
- 1 ביצה
- 50 גר' שמרים / 2 כפות
חומרים למלית:
- 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
- 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה
- לערבב קמח עם שמרים
- אח"כ להוסיף את כל שאר החומרים
- ללוש עם ידיים משומנות כי הבצק פרורי
- להתפיח למשך שעה
- לסגור עם ניילון ולשים קופסאות גפרורים – כדי לסייע להתפחה מהירה יותר.
- לחלק ל 6 גושים ולרדד עדיף להכניס לתבנית פס
- לתת להם לתפוח בתבנית
- חלמון של ביצה ושומשום
למלית:
- 1 כוס קקאו – או חצי כוס קינמון
- 2 כוסות סוכר / אבקת סוכר- בגרסת הקינמון רבע כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- לערבב הכל עד לבלילה אחידה ולפזר תוך כדי מריחה עם כף על הבצק
8 תגובות
כמה זמן אופים? בכמה מעלות?
אני אף פעם לא מכינה עוגת שמרים אבל העוגה הזאת יצאה עסיסית במיוחד טובה גם עם קמח מלא
ניסתי את המתכון של עוגת השמרים מקמח מלא 80% ויצא פשוט טעים וניפלא תודה למי שרשמה את התכון.
לא הבנתי מה הקשר לקופסאות גפרורים, מישהי יכולה להסביר לי?
ראשית זה לא חובה:)
אולם תשובה כללית בנושא: הגופרית שיש בגפרורים מסייעת לתהליך ההתפחה לקרות מהר יותר.
כמובן שאין מגע ישיר עם הבצק אלא הגפרורים נמצאים מעל שקית הניילון או הכיסוי ששמת מעל הבצק.
בהצלחה ובתאבון
צוות האתר
בוקר טוב!
לא הבנתי את קופסאות הגפרורים.
תודה!
אפשר שמרים יבשים?
לאלו שמשתמשות עם קמח כוסמין
ממומלץ להחליף את הקמח הרגיל לקמח כוסמין
יצא לי נהדר…
שווה לנסות!