יום שלישי

|

|

10/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

10/12/2024

|

יום שלישי

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות: פאי פירות טעים במיוחד!

חומרים

לבצק:

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

כוס אבקת סוכר

כוס וחצי קמח

ביצה

לקרם:

מכל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

שקית סוכר וניל

מעט גרידת לימון

פירות לבחירה:

מנגו

קיווי

תותים

בננות

אפרסמון

לציפוי:

3 כפות ריבת משמשים

3 כפות מים

אופן ההכנה

מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, רכה ואחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.

לאחר שעה מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה ומניחים בעדינות על תבנית פאי (שוליים נמוכים) עם נייר האפייה כלפי מעלה (כך קל יותר להדק את הבצק לתבנית). מסירים את נייר האפייה, מחוררים מעט את הבצק בעזרת מזלג ואופים כ‑15‑20 דקות, עד שהבצק עשוי וזהוב.

 

לקרם: מקציפים מכל שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. לאחר ההקצפה יש להוסיף מעט גרידת לימון.

למילוי: מורחים את הקרם על הבצק בנדיבות, ומכניסים למקרר לשעה עד שהקרם יתקשה מעט.

פורסים פירות טריים לפרוסות דקות, ומניחים בעדינות ובאופן יפה ואחיד על גבי הקרם.

לזיגוג: מדללים ריבת משמשים בעזרת מעט מים ומברישים את הפירות, כדי שיישמרו טריים על הפאי וגם כדי לתת להם ברק.

מגישים קר וטרי.


להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים