חומרים
לבצק:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס אבקת סוכר
כוס וחצי קמח
ביצה
לקרם:
מכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
שקית סוכר וניל
מעט גרידת לימון
פירות לבחירה:
מנגו
קיווי
תותים
בננות
אפרסמון
לציפוי:
3 כפות ריבת משמשים
3 כפות מים
אופן ההכנה
מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, רכה ואחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה.
לאחר שעה מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה ומניחים בעדינות על תבנית פאי (שוליים נמוכים) עם נייר האפייה כלפי מעלה (כך קל יותר להדק את הבצק לתבנית). מסירים את נייר האפייה, מחוררים מעט את הבצק בעזרת מזלג ואופים כ‑15‑20 דקות, עד שהבצק עשוי וזהוב.
לקרם: מקציפים מכל שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. לאחר ההקצפה יש להוסיף מעט גרידת לימון.
למילוי: מורחים את הקרם על הבצק בנדיבות, ומכניסים למקרר לשעה עד שהקרם יתקשה מעט.
פורסים פירות טריים לפרוסות דקות, ומניחים בעדינות ובאופן יפה ואחיד על גבי הקרם.
לזיגוג: מדללים ריבת משמשים בעזרת מעט מים ומברישים את הפירות, כדי שיישמרו טריים על הפאי וגם כדי לתת להם ברק.
מגישים קר וטרי.