עוגת שמרים חלבית במלית גבינה וציפוי מתקתק/ יעל לוי

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הערה חשובה – שימו לב! קחו קערה גדולה מאוד כי הבצק עולה על גדותיו:)

מצרכים ל-4 תבניות אינגליש-קייק:
לבצק:
2 כוסות חלב
400 גרם במקור עם מרגרינה (כבר הכינו עם חמאה)
4 ביצים
1 ק"ג קמח (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או רצוי קוביית שמרים טריים (50 גרם)
להכין ראש עיסה מהשמרים +1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון
להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה.

חמאה מומסת בנדיבות למריחה על העלים

לערבב:
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
5-4 כפות קקאו

מפזרים בנדיבות על החמאה
אם לא מספיק תכינו עוד "נגלה"

מלית גבינה:
3 קופסאות גבינה 9%
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל

סירופ מבושל לציפוי מיד אחרי האפיה:
½ כוס חלב
½ כוס סוכר
1שקית סוכר וניל

הכנת הבצק:
לשים באלפס (סיר קטן) את המרגרינה, לחמם רק עד שהיא נמסה, להוסיף את החלב והסוכר, לערבב ולכבות את האש.
לשים בקערה את הקמח והשמרים או ראש העיסה המוכן.
להוסיף את הביצים בשלמותן
להוסיף לסירוגין את החלב עם המרגרינה ולערבב לבצק דביק
לעטוף בניילונית את הקערה ולהכניס למקרר למינימום-5 שעות התפחה .אין בעיה להשאיר יותר שעות.
לערבב את חומרי המילוי.
לאחרי ההתפחה ליצור 8 כדורים שווים.
כל כדור לרדד לעלה על משטח מקומח. למרוח בנדיבות חמאה מומסת ולפזר ביד נדיבה מחומרי המילוי.
כל כדור לגלגל לרולדה – ליצור 8 רולדות.  מכל 2 רולדות לעצב "בורג".  ס"ה יצאו 4 כרוכיות.
להניח בתבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות כ-35 דקות.

לבדוק בעזרת סכין אם מוכן.
אם בפנים עוד רטוב ומבחוץ העוגות השחימו יש להניח ב ר פ י ו ן ניר כסף
ולהמשיך באפיה עוד מספר דקות.

להכין סירופ:
לבשל ביחד חלב + סוכר + סוכר וניל.
כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם.
תהנו…

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.