קראנצ' חלבה:)

שיתוף ב email
שיתוף ב print

כמות: 3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

החומרים:
לבצק
770 גרם (5.5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות
180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

למלית
750 גרם ממרח חלבה בטמפרטורת החדר
150 גרם חלבה מפוררת
150 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס

לציפוי
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
1. לבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה.
2. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות נוספות.
5. הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
6. מורחים בממרח חלבה ומפזרים מעל חלבה מפוררת ופיסטוקים.
7. חוצים כל מלבן בצק לאורכו ל-2 מלבנים צרים ומגלגלים כל מחצית לגליל צר. מניחים את שני הגלילים זה על זה בצורת איקס,
8. מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
9. מניחים את הצמות בתבניות אפייה משומנות, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות.
10. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
אפשר לשמור במקפיא עד שבועיים.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

  1. מה ז"א "מלפפים לצמה" צמה "קולעים" האם הכוונה לקלוע צמה מ-4? שכן יש לנו איקס? כמה צמות יוצאות? 3? בבקשה אם אפשר להסביר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.