עוגיות חמאה אם חיפשתם מתכון לבצק עוגיות שאפשר להכין עם הילדים – זה המתכון בשבילכם. הוא נוח לעבודה, קל לעשייה ונותן עוגיות נהדרות ששומרות על צורתן באפייה
חומרים
- 175 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
במעבד מזון (אפשר גם ידנית אך זה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים חלמונים ומערבבים.
מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות.
מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן). אופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות (אפשר לאפות עד להזהבת השוליים אם אוהבים עוגיות מעט קשות יותר). מניחים לקירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.
5 תגובות
ואו ממש מגניב יפה הבר מתוקים
תודה רבה ?
אפשר להמיר את החמאה לשמן? ?
איך עושים את הקישוט של העוגיות שבתמונה?
תודה.
אם אני רוצה לעשות פרווה, במה אני ממירה את החמאה?
במרגרינה
הרבה הצלחה!!
אסתי מהמתכונים