מצרכים לבייגל טורקי:
1 ק"ג קמח, עדיף קמח לחם
4 כפות סוכר
12 גרם שמרים יבשים
400 מ"ל מים קרים
100 מ"ל שמן
כף גדושה מלח
כוס מים רותחים
5 כפות סוכר חום כהה או סילאן
1 כפית גדושה סודה לשתיה
שומשום
הוראות הכנה לבייגל טורקי:
בקערת מיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ושמן ולשים כ-5 דקות. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות נוספות.
מתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחלקים לכדורים בגודל 85 גרם ונותנים לכדורים לנוח עוד כעשר דקות.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מגלגלים כל כדור לרצועה ארוכה ומעצבים לבייגל כמו בסרטונים.
מערבבים בקערה מים רותחים, סוכר וסודה לשתיה וטובלים כל בייגל בקערה.
מפזרים שומשום ומסדרים בתבנית.
מחזירים לחצי שעה של התפחה נוספת.
מורידים את החום של התנור ל-180 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה של כ-20 דקות עד להשחמה.
אם ממלאים את הבייגל בשקשוקה, ניתן להכין את השקשוקה מראש, למשל בזמן שמתפיחים את הבצק של הבייגלים.
החומרים לשקשוקה:
10 עגבניות
5 כפות שמן
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס חריף ותבלינים לפי טעם.
הוראות הכנה:
מכניסים את העגבניות למים רותחים, מוציאים וטוחנים בבלנדר. עדיף לטחון גס בפולסים.
מעבירים את העגבניות לסיר או מחבת מתאימים ומוסיפים את השמן ואת השום.
מביאים לרתיחה ומערבבים מדי פעם על אש בינונית. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
משאירים על האש ומערבבים מדי פעם עד שמצטמצם לשקשוקה.
כדי להכניס לבייגל: יש להוציא את הבייגל מהתנור לאחר עשר דקות, להכניס את השקשוקה ולאפות שבע דקות נוספות.
אם אוהבים שהחלמון מבושל לגמרי, מוציאים את הבייגל עם השקשוקה ושמים חלמון במרכז לעוד כחמש דקות אפיה. אם אוהבים שהחלמון נוזלי לשתי דקות אפיה בלבד.
חני פיין סדנאות קונדיטוריה – 0587273522