דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: 3 שעות, כמות: 18 כעכים
החומרים:
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
1 כף סודה לשתיה
להברשה:
2 חלמונים טרופים עם שלוש כפות מים
לזריה:
מעט מלח גס, שומשום, קצח, פרג שלם או קימל.
אופן ההכנה:
שמים את המים, השמרים והסכור בקערת הלישה. מוסיפים את הקמח והמלח ובסוף את השמן. לשים במשך 8 דקות. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (100גרם כל אחד).
יוצרים מכל כדור רצועה ארוכה ומעצבים בצורת פרעצל: סוגרים את הרצועה בצורת האות עין, מצליבים את הקצוות ומצמידים בלחיצה למרכז.
מתפיחים את הכעכים במשך 15 דקות.
בינתיים מרתיחים את המים ואבקת הסודה בסיר רחב. מבשלים כל כעך במשך 30 שניות מכל צד.
מוציאים מהסיר ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
מברישים את הכעכים בחלמונים הטרופים וזורים מעט מלח גס/ ושומשום/קצח. אופים במשך 15 להשחמה נאה. מגישים טרי ונהנים.
הכעכים טובים בהקפאה.