המצרכים:
- 2 ק"ג קמח לבן מנופה
- 300 מ"ל שמן
- 1 ליטר מים חמימים
- 2 כפות שמרים
- 1 כף גדושה מלח
- 3/4 כוס סוכר
- לפיזור מעל: מים, שמן זית, שומשום.
חשוב: כמות זאת דורשת (ומזכה) בהפרשת חלה על פי רוב הדעות
אופן ההכנה:
- מערבבים את המים עם השמרים למשך כמה שניות ומוסיפים את הסוכר, (אם אתם מכינים עם מקסר פשוט תנו לו לעבוד ותכניסו את המוצרים לפי הסדר שניתן כאן).
- מוסיפים את הקמח וממשיכים את הלישה ואז את המלח והשמן וממשיכים ללוש כ- 15 דקות.
- נותנים לבצק לתפוח כשעה.
- כעת נחלק את הבצק לכדורים של 100 או 150 גרם כל אחד.
- בעזרת מרדד נפתח את הכדורים לרצועות כמו גיליון דף A4 או פחות (העיקר שיהיו ארוכים ועם רוחב של קרוב לדף) ואז נגלגל לגלילים יפים.
- בעזרת האצבעות נרדד מעט את הגלילים שנוצרו לנו כדי להדק אותם ונשמור על נפח גבוה יותר במרכזו של כל גליל בצק, כך צריכים להיות לנו 4 גלילים לכל חלה, שהם דקים יותר בקצוות ונפוחים יותר במרכז. הפעולה הזאת תגרום לכך שהחלות שלכם יצאו יפות וגבוהות במיוחד אפילו יותר מאלו שקונים במאפיות היוקרתיות.
- נקלע כל 4 גלילים לחלה. נכון שהיא נראית קטנה אבל הולכת לשלש את הגודל שלה.
- כאן שלב חשוב מאד! לתת לחלות לתפוח לפחות שעה!
- כיצד נדע שהחלות תפחו? ננעץ אצבע בחלה ונראה – אם הבצק עולה מהר הן מלאות באויר, אם לוקח לו זמן, יש להמתין עם ההתפחה עוד.
- החלות יקבלו צורה נפוחה ויפה בשעת ההתפחה ואז נמרח עליהן מים או ביצה עם סילאן, נפזר שומשום ונכניס לתנור הרותח.
- התנור צריך להיות על בחום של 200 מעלות ורותח מאד, ואחרי 10 דקות נוכל להוריד את החום ל180 מעלות ולהמתין לאפיית עוד כ- 20 דקות.
- אם מרחתם מים בלבד, אחרי הוצאת החלות מרחו עליהן שמן זית בנדיבות. זה יוצא נדיר!
- אם השתמשתם רק בחצי מכמות הבצק לחלות שאתם צריכים, תוכלו להכין מיתר הבצק לחמניות/עוגות שמרים ועוד…
שתהיה לכם שבת שלום ומבורכת!
ברכה בעיסה וישועות!
נשמח לקבל צילומים לחלות שיצאו לכם!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן