חלה עגולה ומתוקה בציפוי סירופ  / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

צילום: אלי סגל

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שלוש שעות, כמות לארבע חלות

אינסטנט הווניל מעניק לחלה מרקם קטיפתי ועשיר, וכמובן טעם מיוחד.

החמרים לבצק

1 ק"ג קמח

1/2 כוס סוכר

85 גר' אינסטנט פודינג ווניל (1 חבילה)

2 כפיות מלח

2 כפיות שמרים יבשים

1/4 כוס שמן קנולה

1/3 כוס צימוקים שחורים (לבחירה)

1 ביצה גדולה

2 1/4 כוסות מים פושרים (540 מ"ל)

להברשה לפני האפייה-

2 חלמונים טרופים עם כף מים

 

סירופ סוכר להברשה אחרי האפיה

1 כוס סוכר

3/4 כוס מים

 

אופן ההכנה:

מכניסים לקערת הלישה מים סוכר ושמרים. משהים במשך 10 דקות. מערבבים את הקמח עם אבקת האינסטנט פודינג ווניל. מוסיפים את הביצה השמן והמלח ומערבבים ומוסיפים את הקמ ולשים במשך 10 דקות. בסוף הלישה מוסיפים את הצימוקים. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.

מחלקים כל חלק לתשעה חלקים 8 בגודל 50 גר' כל אחד והתשיעי משאר הבצק.

מרדדים את החלק הגדול לעיגול בקוטר 25 ס"מ ומניחים על נייר אפייה. משמונת החלקים הנותרים מעצבים כדורים, ומניחים אותם במרקחים שווים על שפת העיגול. חותכים משולשים ממרכז העיגול לעבר כל כדור כשקודקוד המשולש במרכז ובסיסו לכיוון הכדורים. משאירים את הקצה מחובר לעלה הבצק.

מרימים כל משולש לכיוון הכדור. נועצים קיסם בקצה המשולש שידבק היטב. חורצים על המשולשים צורת עלה בסכין חדה.

מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמונים הטרופים. מתפיחים במשך 25 דקות עלה בסכין חדה.

מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמונים הטרופים. מתפיחים במשך 25 דקות. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 20 דקות.

מכינים את סירופ הסוכר: מכניסים סוכר ומים לסיר קטן ומביאים לרתיחה מבשלים על להבה גבוה במשך 4 דקות. מברישים מעט מהסירופ הסוכר על החלות מיד כשיוצאות מהתנור ניתן להוסיף צימוקים לקישוט מעל.

מניחים  את החלות על רשת צינון או מגברת נקייה להתקררות מלאה

החלות טובות בהקפאה

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

3 תגובות

  1. אפשר לראות תמונה להמחשה הרמת הממשולשים וחתיכה שיראה במו עלים?
    מרימים המשולש עד הכדור של בצק בקצה או עד כדור הבצק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.