יום ראשון

|

|

20/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/04/2025

|

יום ראשון

מהבצק של החלות: לחמניות בצל משגעות!

אתן כבר מכירות את המתכון שלי לחלות, עכשיו, קחו את הבצק שהכנתן, ותכינו ממנו בכמה דקות - לחמניות בצל משגעות, בטעם נדיר ובריח משכר!
| קרדיט: שאטרסטוק

מצרכים לבצק: (משתמשים בחלק מהבצק ללחמניות הבצל ובשאר מכינים חלות/לחמניות לשבת/עוגות שמרים) 

  • 2 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים
  • 1 ליטר מים
  • 300 מ"ל שמן
  • 1 כף גדושה מלח
  • 6 כפות סוכר

לבצל:

  • 1 בצל גדול
  • תבלינים: מלח, פלפל, מעט כורכום, ראס אל חנות.
  • שמן

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך.
  2. אני משתמשת ברוב הבצק לחלות ולחמניות לשבת, ובערך בשליש ממנו, למתכון הזה.
  3. לאחר התפחה של שעה, מחלקים את הבצק ללחמניות (אין צורך לרדד) ומניחים עיגולים בצורת פיתה קצת עבה על מגש התנור.
  4. מתפיחים שוב את הלחמניות ובינתיים מכינים את הבצל
  5. קוצצים את הבצל ומתבלים עם התבלינים והשמן, מניחים כף גדושה מהבצל על כל לחמניה שבמגש. (אין צורך לטגן את בצל קודם)
  6. מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך כעשרים דקות או עד להזהבה קלה.

הריח משכר! והטעם מופלא!

חודש טוב ושבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים