יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

אוזני המן במלית אגוזים ללא מרגרינה/ השפית ליאורה כהן

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: 75 דק', כמות: 60 אוזני המן.

החומרים לבצק

2 כוסות קמח (300 גרם)

4 כפות אבקת סוכר

2 חלמונים

1/4 כפית מלח

3 כפות שמן קוקוס

1/2 כוס מים פושרים

החומרים למלית אגוזים:

250 גרם אגוזי מלך טחונים

1 וחצי כוסות סוכר

2 חלבונים (שנותרו מהבצק)

לפידור אחרי האפיה – 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק- מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח לקערת הלישה. מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים בוו ה-K או ביד עד שהשמן נטמע בבצק. מוסיפים את המים והחלמונים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון ומשהים במשך חצי שעה.

מכינים את המלית – מכניסים את הסוכר, האגוזים הטחונים והחלבונים לקערה ומערבבים היטב.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעלה דק מאוד. חשוב לרדד דק מאוד כדי שיצא פריך. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. סוגרים את העיגולים למשולשים ומהדקים את הקצוות היטב.

מניחים את אוזני המן בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12-15 דקות.

מקררים ומפדרים אבקת סוכר.

שומרים במקפיא עד להגשה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]