יום שלישי

|

|

22/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/04/2025

|

יום שלישי

אוזני המן במלית אגוזים ללא מרגרינה/ השפית ליאורה כהן

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: 75 דק', כמות: 60 אוזני המן.

החומרים לבצק

2 כוסות קמח (300 גרם)

4 כפות אבקת סוכר

2 חלמונים

1/4 כפית מלח

3 כפות שמן קוקוס

1/2 כוס מים פושרים

החומרים למלית אגוזים:

250 גרם אגוזי מלך טחונים

1 וחצי כוסות סוכר

2 חלבונים (שנותרו מהבצק)

לפידור אחרי האפיה – 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק- מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח לקערת הלישה. מוסיפים את שמן הקוקוס ולשים בוו ה-K או ביד עד שהשמן נטמע בבצק. מוסיפים את המים והחלמונים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון ומשהים במשך חצי שעה.

מכינים את המלית – מכניסים את הסוכר, האגוזים הטחונים והחלבונים לקערה ומערבבים היטב.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעלה דק מאוד. חשוב לרדד דק מאוד כדי שיצא פריך. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. סוגרים את העיגולים למשולשים ומהדקים את הקצוות היטב.

מניחים את אוזני המן בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12-15 דקות.

מקררים ומפדרים אבקת סוכר.

שומרים במקפיא עד להגשה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים