חומרים
אמנם זו מנת פתיחה ממחלקת הרושם, אך היא קלת הכנה, מוס הדג הוא ממרח מעדן, וניתן להכין אותו גם מסלמון מעושן או סלמון אפוי, ולהגיש בתוספת קרקרים וסלט חסה
זמן הכנה 20 דק'
6-10 מנות
חומרים:
1 פילה מקרל בעישון חם(מקרוסקה) (כ300 גר' )
300 גר' סלמון מעושן בעישון חם
4 ביצים קשות
חבילה בצל ירוק
2 כפות גדושות מיונז
2 אבוקדו
בצל סגול קצוץ
מיץ לימון
אופן ההכנה
מכינם את מוס הדג: מכניסים את הדג ללא העור לתוך קערת מעבד מזון, מוסיפים ביצים קשות, 2 בצלים ירוקים קצוצים , מיונז ומעט מיץ לימון, וטוחנים הכל יחד למחית חלקה ונוחה לזילוף .
חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות ומתבלים במעט מיץ לימון למניעת השחרה.
חותכים את הסלמון המעושן לקוביות.
מרכיבים את המנה:
מניחים בתחתית קוביות סלמון, מעליהם קוביות אבוקדו ואח"כ קוביות בצל סגול, מזלפים מעל את מוס הדג, ומקשטים בתלתלי בצל ירוק ופרח או פרוסת צנונית.
להכנת תלתלי בצל ירוק: חותכים את הבצל הירוק לאורכו לרצועות ארוכות ודקות ומכניסים לקערת מי קרח, הרצועות יסתלסלו מאליהן במים.













תגובה אחת
שלום רב
לא ברור איזה דג טוחנים למוס ואיזה דג
לקוביות ?
בנוסף איזה כמות בסה"כ למוס 300 גר' או 600 גר'?
אשמח מאד לתשובה ואם ניתן לפני שבת אודה מאד
תודה רבה