יום שלישי

|

|

08/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

08/10/2024

|

יום שלישי

טריו סלמון דבש / ציפי כהן

צילום: מנוחי הכסטר
צילום: מנוחי הכסטר

הכנה: ציפי כהן

צילום: מנוחי הכסטר

פרזנטציה את ההגשה המיוחדת ניתן לאמץ גם למנות דג אחרות או להגשת סלט אישי משודרג. וכמובן הדג נפלא גם בהגשה קלאסית רגילה.

החומרים הדרושים:

6 מנות פילה סלמון טרי

2 כפות מיונז או שמן זית

2 כפות דבש

3 שיני שום כתושות

מעט טימין מיובש או טרי לבחירה

מלח גס ופלפל שחור גרוס

100 גר' סלמון מעושן בעישון קר

מוס סלמון מעושן:

250 גר' סלמון מעושן בעישון חם או קר או גרבלקס או סלמון אפוי (למי שאין מעושן בפסח)

3 ביצים קשות

2-3 כפות מיונז

2-3 בצלים ירוקים

כפית מיץ לימון סחוט

להגשה:

פרוסות מלפפון ו/או צנונית דקות מושרות במי קרח

נבטי צנונית או שמיר

גרגירי רימון אדומים

צילום: מנוחי הכסטר

אופן ההכנה:

  1. חותכים את מנות הדג לריבועים שווים. מסדרים בתבנית.
  2. מערבבים היטב, את המיונז או שמן הזית, דבש,  ושום .

מורחים את הרוטב על חתיכות הדג, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות ל7 דקות

  1. מכינים את מוס הסלמון: מכניסים את כל מרכיבי המוס למעבד מזון וטוחנים למרקם קרמי נח לזילוף. במידת הצורך ניתן להוסיף ביצה קשה לייצוב או מיונז לריכוך.
  2. להרכבת המנה: מסדרים או לאורך הצלחת 3 חתיכות דג , מגלגלים חתיכות סלמון מעושן לצורת שושנים ומניחים בין חתיכות הדג. מזלפים את מוס הסלמון בין הדגים, ומסדרים את פרוסות המלפפונים עומדים. מקשטים בירק  וגרגירי רימונים.

-לחימום הדג בשבת, מניחים בתבנית על כלי שני בלבד.

-את מוס הסלמון ניתן להכין עד 3 ימים מראש או להקפיא ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני השימוש.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים