טריו סלמון דבש / ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכנה: ציפי כהן

צילום: מנוחי הכסטר

פרזנטציה את ההגשה המיוחדת ניתן לאמץ גם למנות דג אחרות או להגשת סלט אישי משודרג. וכמובן הדג נפלא גם בהגשה קלאסית רגילה.

החומרים הדרושים:

6 מנות פילה סלמון טרי

2 כפות מיונז או שמן זית

2 כפות דבש

3 שיני שום כתושות

מעט טימין מיובש או טרי לבחירה

מלח גס ופלפל שחור גרוס

100 גר' סלמון מעושן בעישון קר

מוס סלמון מעושן:

250 גר' סלמון מעושן בעישון חם או קר או גרבלקס או סלמון אפוי (למי שאין מעושן בפסח)

3 ביצים קשות

2-3 כפות מיונז

2-3 בצלים ירוקים

כפית מיץ לימון סחוט

להגשה:

פרוסות מלפפון ו/או צנונית דקות מושרות במי קרח

נבטי צנונית או שמיר

גרגירי רימון אדומים

אופן ההכנה:

  1. חותכים את מנות הדג לריבועים שווים. מסדרים בתבנית.
  2. מערבבים היטב, את המיונז או שמן הזית, דבש,  ושום .

מורחים את הרוטב על חתיכות הדג, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות ל7 דקות

  1. מכינים את מוס הסלמון: מכניסים את כל מרכיבי המוס למעבד מזון וטוחנים למרקם קרמי נח לזילוף. במידת הצורך ניתן להוסיף ביצה קשה לייצוב או מיונז לריכוך.
  2. להרכבת המנה: מסדרים או לאורך הצלחת 3 חתיכות דג , מגלגלים חתיכות סלמון מעושן לצורת שושנים ומניחים בין חתיכות הדג. מזלפים את מוס הסלמון בין הדגים, ומסדרים את פרוסות המלפפונים עומדים. מקשטים בירק  וגרגירי רימונים.

-לחימום הדג בשבת, מניחים בתבנית על כלי שני בלבד.

-את מוס הסלמון ניתן להכין עד 3 ימים מראש או להקפיא ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני השימוש.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.