הכנה: ציפי כהן
צילום: מנוחי הכסטר
פרזנטציה את ההגשה המיוחדת ניתן לאמץ גם למנות דג אחרות או להגשת סלט אישי משודרג. וכמובן הדג נפלא גם בהגשה קלאסית רגילה.
החומרים הדרושים:
6 מנות פילה סלמון טרי
2 כפות מיונז או שמן זית
2 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
מעט טימין מיובש או טרי לבחירה
מלח גס ופלפל שחור גרוס
100 גר' סלמון מעושן בעישון קר
מוס סלמון מעושן:
250 גר' סלמון מעושן בעישון חם או קר או גרבלקס או סלמון אפוי (למי שאין מעושן בפסח)
3 ביצים קשות
2-3 כפות מיונז
2-3 בצלים ירוקים
כפית מיץ לימון סחוט
להגשה:
פרוסות מלפפון ו/או צנונית דקות מושרות במי קרח
נבטי צנונית או שמיר
גרגירי רימון אדומים
אופן ההכנה:
- חותכים את מנות הדג לריבועים שווים. מסדרים בתבנית.
- מערבבים היטב, את המיונז או שמן הזית, דבש, ושום .
מורחים את הרוטב על חתיכות הדג, מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות ל7 דקות
- מכינים את מוס הסלמון: מכניסים את כל מרכיבי המוס למעבד מזון וטוחנים למרקם קרמי נח לזילוף. במידת הצורך ניתן להוסיף ביצה קשה לייצוב או מיונז לריכוך.
- להרכבת המנה: מסדרים או לאורך הצלחת 3 חתיכות דג , מגלגלים חתיכות סלמון מעושן לצורת שושנים ומניחים בין חתיכות הדג. מזלפים את מוס הסלמון בין הדגים, ומסדרים את פרוסות המלפפונים עומדים. מקשטים בירק וגרגירי רימונים.
-לחימום הדג בשבת, מניחים בתבנית על כלי שני בלבד.
-את מוס הסלמון ניתן להכין עד 3 ימים מראש או להקפיא ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני השימוש.
2 תגובות
מאוד יפה אבל לדעתי זה טוב רק לתמונות.
מי יעבוד ככה בשביל מנה שהיא בקושי דוגמית.
צודקת…
מה שנקרא לעבוד שעתיים על מנה שתיגמר ברגע ולא תשביע אף אחד