יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

חייבת לנסות! עוף חמוץ-מתוק בדבש ושומשום

חומרים

ההשריה בבלילת הקורנפלור מעניקה לחזה העוף נימוחות ועסיסיות.

1 חזה עוף (פרפר, לא שניצל) חתוך לקוביות בגודל 3-2 ס”מ
שמן לטיגון

לבלילה:
5 כפות קורנפלור
1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס מים
½ כפית מלח
1 ביצה + 1 חלבון

 

לרוטב:
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
3 כפות דבש
2 כפות יין לבן
2 כפות חומץ 
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
½ כוס מים
1 כפית קורנפלור
1 כף מים

להגשה:
שומשום

אופן ההכנה

+ מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים לתערובת אחידה וחלקה ומשרים בה את נתחי העוף 30 דקות לפחות ועד יומיים.

+ מטגנים את העוף: מחממים בסיר או במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את נתחי העוף, רבע כמות בכל פעם, 3-2 דקות עד שמזהיבים. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

+ מכינים את הרוטב ומגישים: מחממים שמן בווק. מוסיפים  שום ואת שאר החומרים למעט קורנפלור ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות.

+ בינתיים מערבבים קורנפלור עם מים. מוסיפים את הקורנפלור המדולל לווק תוך כדי ערבוב ומבשלים דקה. מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עוד דקה.

+ מפזרים שומשום, מערבבים ומגישים עם אורז או נודלס.


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]