שלום וברכה! שמי יפה, ואני שמחה להעניק מהטיפ שלי בהכנות לכבוד שבת.
באופן כללי אני אופה מדי שבוע 2 ק"ג בצק (כמובן מפרישה חלה – לדעת הספרדים) לחלות ולחמניות ואפילו עוגת שמרים נכנסת לי במלאי, ב"ה אנחנו משפחה שמארחת אז יש שימוש בכל הבצק.
יש פעמים שאני מכינה בצק (ללא כמות של הפרשת חלה) אבל לא משתמשת בכולו, אז אני שומרת את הבצק שנותר בשני אופנים:
- עוטפת בניילון נצמד או בשקית ומכניסה להקפאה כמו שהוא, לפעם הבאה שאצטרך כמות כזו של בצק לאפיה.
- מחלקת את הבצק ויוצרת ממנו חלות, לחמניות או עוגת שמרים, ומכניסה בתבנית חד פעמית מאורגנת לתוך המקפיא.
בפעם הבאה, מה שנותר הוא רק לשלוף את הבצק המעובד, להפשיר ולהשאיר להתפחה נוספת ולהכניס לתנור הרותח לאפיה.
מצורף מתכון נדיר לבצק מעולה לחלות ולחמניות
בהצלחה רבה!!!
ומה הטיפ שלך?
מוזמנת לשתף אותנו: [email protected]
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
מישהו נתן לך משהו להעביר? | סיון רהב מאיר
ניסי גולדרייך: "החלות יוצאות מושלמות גם לאחר הקפאה, רק צריך לדעת באיזה אופן לארוז אותן"
סופי יוחפז: "את יכולה להקל עלייך המון כבר משלב הקניות וסידור המצרכים בהקפאה" | מקבלות שבת בנחת
מקבלות שבת בנחת: החלטתי שיום שישי זה יום של טיולים ופאן!
הטיפ שלך לכבוד שבת: דגים בסימן דגים






3 תגובות
אין מתכון
אפשר ללחוץ על הלינק למטה הוא מוביל למתכון
איפה המתכון?