מבירור ומעקב שיצא לי להורים רבים סביב המנות המוגשות לילדים הגנים ובית הספר בארוחת הצהריים של הצהרון, מסתבר כי מטבחים תעשייתים הנבחרים לבישול האוכל לילדים, בוחרים בהכוונת דיאטנית, לא פעם, דווקא אפונה ירוקה כתוספת ירק מבושל למנת האוכל – יותר מבחירות אחרות שקיימות באופציה כמו גזר גמדי, שעועית, או רוטב אחר.
בכל ארוחה בצהרון, בוני התפריטים והצוות המקצועי מחפשים פתרון התואם את כללי הבריאות, נגיש ולא פחות חשוב: אהוב על רוב הילדים. מסתבר, כי לאחר בדיקה עיקבית עם הצוותים במוסדות התגלה כי אפונה ירוקה מבושלת בולעת את התפקיד הזה בצורה נפלאה: היא מתאימה לטעם העדין של הילדים, כמעט ולא "מאיימת" עליהם מבחינת מרקם או צבע, והרבה מהם שמחים לאכול אותה כי היא לא מכילה הפתעות מיותרות.
ואל תחשבו שרק השיקול הזה עומד מול עיניהם, היתרון הגדול של אפונה ירוקה הוא הערך התזונתי שלה. מדובר בקטנייה קלה לעיכול, שמכילה גם חלבון, גם ברזל, מגנזיום וסיבים תזונתיים. חוץ מזה, מנה טובה של אפונה – מספקת לילדים שובע לאורך זמן ומסייעת לשמור על רמות אנרגיה מאוזנות אחרי שעות הלימודים עד ההגעה הביתה.
עוד יתרון: השילוב שלה עם שאר רכיבי המנה העיקרית, כמו אורז, פסטה, קוסוקס, עוף, קציצות מתקבל באופן מושלם והצבע הירוק אפילו מוסיף שמחה לצלחת! יש כאן מזון שלא "מתחרה" בטעמים אחרים, אלא משלים ומאזן אותם בעדינות.
בפעם הבאה שאתם באים לקחת את הילדים מהגן ומגלים בצלחות הכמעט ריקות – אפונה ירוקה עגלגלה ויפה, תדעו שזו לא רק בחירה מקרית, אלא החלטה חכמה שמשרתת את כולם.