יום חמישי
|
16/04/2026

לאישה החרדית

|

|

|

16/04/2026

|

יום חמישי

מה אומרים ב"כפר שאול", ערב יום כיפור? / סיון רהב-מאיר

"הרצאה לשנה החדשה ב'כפר שאול', המרכז הפסיכיאטרי לבריאות הנפש. נערה שמאושפזת שם שאלה אותי: 'האם אני מיותרת בחברה? האם הייתם מעלימים את כפר שאול אם הייתם יכולים?'"
טביעת אצבע אישית
טביעת אצבע אישית | קרדיט: shutterstock

 

הרצאה לשנה החדשה ב"כפר שאול", המרכז הפסיכיאטרי לבריאות הנפש. נערה שמאושפזת שם שאלה אותי: "האם אני מיותרת בחברה? האם הייתם מעלימים את כפר שאול אם הייתם יכולים? לפעמים אני מרגישה שבורה, מקולקלת, כמו סחורה פגומה מהמפעל".

חס וחלילה, אמרתי, וביקשתי שנעשה יחד ניסוי שפעם מורה חכמה שלי עשתה איתנו. אתם רוצים לראות פלא-תבל, חד פעמי? שאלתי. כולם אמרו שכן, בטח. אז תסתכלו בקצה האצבעות, בטביעת האצבע שלכם. כולם הביטו בכרית האצבעות. זו יצירה חד פעמית, הסברתי. אין כמוה בכל העולם. לא נולד ולא ייוולד לעולם אדם עם אותה טביעת אצבע ייחודית שלכם. זו תזכורת: אלוקים ברא כל אחד איתנו בצלמו, בתשומת לב מיוחדת, עם אור משלנו בעולם.

מוזמנים גם אתם להביט בטביעת האצבע. ערב יום כיפור, נזכור שכל אחד – אנחנו וכל מי שסביבנו – הוא רצוי ואהוב וחשוב. אף אחד לא מיותר.

יהי רצון שכל אחד מאיתנו ימלא את שליחותו המיוחדת, בשמחה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]