מצרכים:
- 2 קופסאות שימורים גדולות (כ-650 גרם כל אחת) של עגבניות טחונות/מרוסקות (לא רסק)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2/3 כוס (ח"פ קר) סוכר
- 4-5 שיני שום
- כפית מלח
- (אפשר להוסיף פלפל חריף לחריפות)
- שמן
- כפית תבלין שום (לא חובה)
אופן ההכנה:
- קוצצים את השום לפרוסות ומתחילים לטגן על אש נמוכה
- מוסיפים על ששבי השום את העגבניות המרוסקות מ-2 החבילות
- מערבבים יחד ומוסיפים את הרסק, הסוכר, המלח והתבלין שום ומערבבים.
- ממשיכים לבשל כחצי שעה על אש בינונית, לאחר מכן מוסיפים שמן ומערבבים ומבשלים עוד כחצי שעה עד 40 דקות על אש נמוכה – תוך כדי ערבוב מדיי פעם עד להצטמצמות קלה של הרוטב וקבלת גוון יפה של מטבוחה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
10 תגובות
הסוכר מאוד מיותר והופך את המנה ללא בריאה. כמו כן, מטבוחה אמיתית עושים גם עם גמבה אדומה. אבל זה מספיק בשביל מטבוחה לאשכנזים
הסוכר במתכון הזה נותן מתיקות במקום הגמבה האדומה ומוסיף עוד כי המתכון הוא ייחודי בכוונה לטעם מתקתק ולא חמוץ קלאסי
אשמח למידע לגבי הוספת הפלפל החריף. פחפל ירוק חריף? באיזה שלב מוסיפים? אחרי טיגון השום?
כן אחרי טיגון השום
זה לא מטבוחה …
זה חרטבוחה
מטבוחה זה לא. לא מכירה מטבוחה עם 3/4 כוס סוכר! אפשר לקרוא לזה תבשיל עגבניות😊
רק להסתכל בתמונה אני בורח, המטבוחה נראת אנימית ולא מקורית כפי שמכינים המרוקאים
אני דווקא הכנתי לחג ויצא אמאלההה
אחת הטעימות שטעמתי בחיי!!!
ממליצה ממש
ממתי מוסיפים רסק למטבוחה ??????
לא חייבים, אני הבאתי מתכון מקורי ומאד טעים, שניסיתי כמה פעמים וכולם התאהבו 🙂