מצרכים:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 2 בצלים בינונים
- 3 שיני שום
- 4-5 כפות רסק עגבניות
- צרור פיטרוזיליה קצוצה
- 4-5 תפוחי אדמה קלופים בינוניים
- תבלינים: כף שטוחה פפריקה, כף תבלין עוף/שווארמה, כפית מלח, חצי כפית פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות או טוחנים בבלנדר.
- מרתחים סיר עם מים (כליטר וקצת) ומתבלים, מוסיפים את הרסק ומערבבים.
- מכניסים פנימה את הבשר עם הבצל הטחון, הירק הטחון ומבשלים עד שהבשר מתחיל לקבל צבע חדש.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר, אם הרוטב מתאדה מדיי – מוסיפים מים רותחים.
- נותנים לתפוחי האדמה להתרכך ולרוטב להצמצם מעט ומכבים את האש.
- מגישים על קוסקוס או לצד לחם טרי
הערות:
- ניתן קודם לטגן את הבצל ולהניח עליו את הבשר ואז את הרוטב, אך באופן שכתוב במתכון – הבשר יתפורר טוב יותר ולא יצריך הפרדה עם מזלג תוך כדי בישול.
- אפשר להוסיף קוביות גמבה, קישואים, דלעת וכל מה שאתם אוהבים, רק קחו בחשבון שהתבשיל עלול לצאת פחות יפה 🙂 (מה שלא סותר את הטעם הנהדר והמושקע!)
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










