יום חמישי

|

|

30/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

30/10/2025

|

יום חמישי

עם קוסקוס או לחם טרי: רוטב בשר טחון עם תפוחי אדמה שמחמם את הבית

הימים האלו שמקרבים אלינו את החורף הגשום ומתסיימים מהר מדיי, מזמינים כל כך להכין בהם תבשילים חמים שמכניסים לבית אווירה חמה ואוהבת
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 בצלים בינונים
  • 3 שיני שום
  • 4-5 כפות רסק עגבניות
  • צרור פיטרוזיליה קצוצה
  • 4-5 תפוחי אדמה קלופים בינוניים
  • תבלינים: כף שטוחה פפריקה, כף תבלין עוף/שווארמה, כפית מלח, חצי כפית פלפל

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות או טוחנים בבלנדר.
  2. מרתחים סיר עם מים (כליטר וקצת) ומתבלים, מוסיפים את הרסק ומערבבים.
  3. מכניסים פנימה את הבשר עם הבצל הטחון, הירק הטחון ומבשלים עד שהבשר מתחיל לקבל צבע חדש.
  4. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר, אם הרוטב מתאדה מדיי – מוסיפים מים רותחים.
  5. נותנים לתפוחי האדמה להתרכך ולרוטב להצמצם מעט ומכבים את האש.
  6. מגישים על קוסקוס או לצד לחם טרי

הערות:

  • ניתן קודם לטגן את הבצל ולהניח עליו את הבשר ואז את הרוטב, אך באופן שכתוב במתכון – הבשר יתפורר טוב יותר ולא יצריך הפרדה עם מזלג תוך כדי בישול.
  • אפשר להוסיף קוביות גמבה, קישואים, דלעת וכל מה שאתם אוהבים, רק קחו בחשבון שהתבשיל עלול לצאת פחות יפה 🙂 (מה שלא סותר את הטעם הנהדר והמושקע!)

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]