יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

קיש עגבניות שרי וגבינה בולגרית מושקע ומפנק

חומרים

מצרכים לבצק:

240 גרם (כוס וחצי + 2 כפות גדושות) קמח לבן

160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כפית מלח

כפית גדושה אורגנו מיובש טחון

ביצה

2 כפות מים (במידת הצורך)

למלית:

200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה

50 מ"ל (רבע כוס) חלב

2 ביצים

3 כפות קמח

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

חצי סלסלה עגבניות שרי צהובות

חצי סלסלה עגבניות שרי אדומות

אופן ההכנה
  • שוטפים היטב את העגבניות וחוצים כל אחת לשני חצאים.
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, מלח ואורגנו ומעבדים יחד לתערובת פירורית.
  • מוסיפים פנימה את הביצה ומעבדים עד שמתקבל בצק. במידה והבצק לא מתגבש לחתיכות גדולות, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • מאחדים את גושי הבצק לדיסקית אחידה, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.
  • לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרפדים תבנית פאי מתפרקת או רינג בבצק. חשוב להדק את הבצק היטב לדפנות ולתחתית ולוודא שאין מרווחים בין התבנית לבצק. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג.
  • מכסים את הבצק בנייר כסף או נייר אפייה או נילון נצמד עמיד בחום ומפזרים קטניות יבשות שיהוו משקולת במהלך האפייה.
  • אופים אפייה עיוורת (עם הקטניות מעל) במשך 10 דקות. לאחר מכן מסירים את הקטניות והנייר וממשיכים לאפות עוד 4-55 דקות עד שהבצק מזהיב מעט.
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי המלית מלבד העגבניות. יוצקים לקלתית החצי אפויה ומיישרים.
  • מסדרים את חצאי העגבניות בשורות שורות לפי צבע. למראה יפה במיוחד מסדרים שורה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה ואת השורה הבאה כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • אופים את הקיש בתנור החם במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ושולי הבצק זהובים.
  • מגישים חם לצד סלט ירוק.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]