יום שישי

|

|

17/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/10/2025

|

יום שישי

פסטה צרובה ברוטב פסטו עשיר

חומרים

חבילת פסטה

2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים 

3-2 שיני שום כתושות

2 כפות צנוברים

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טחון טרי

מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה

100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת

 

אופן ההכנה
  • 1. במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה וצנוברים. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
  • 2. מבשלים פסטה במי מלח רותחים. מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר.

 

  • מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.

 

  • גיוון – אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע. – אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.

 

  • לקישוט- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות וזיתי קלמנטה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]