חג הפסח מביא עמו את המאכלים הייחודיים והמסורתיים שאנו מבשלים ומכינים רק בתקופה זו, שבה נאסר עלינו לאכול חמץ. גם השנה משפחות רבות ישבו סביב השולחן על מנת לערוך את ליל הסדר וליהנות מכל רגע. לצד מאכלים מוכרים שהפכו כבר מזמן לסמל הפסח כמו כרפס, ביצה וחרוסת, אפשר ליהנות ממגוון רחב של מאכלים. כן, כן – מגוון. כי גם אם נאסר עלינו לאכול אטריות או עוגות העשויות מקמח חיטה, אין זה אומר שאנחנו צריכים להישאר רעבים לאחר שהסבנו לשולחן החג. אספנו עבורכם מספר מתכונים לפסח , כדי לשבור את שגרת הפירה או מרק העוף כך שתוכלו להפתיע במקסימום בשולחן החג.
מתכון לחרוסת טעימה לפסח
אי אפשר להתייחס לחג הפסח מבלי להזכיר מתכון לחרוסת. כיום, רבים מכינים את החרוסת בבית, מכיוון שהיא כה פשוטה להכנה. אם אתם רוצים להכין חרוסת טעימה עבור ליל הסדר, תצטרכו 150 גרם של תמרים, 400 גרם של שקדים, 300 גרם של אגוזי מלך, תפוח עץ אחד, 4/1 כוסות יין אדום, קינמון ו-250 גרם צימוקים. לא חובה להוסיף את הצימוקים, ניתן להוסיף אותם רק לפי הטעם האישי שלכם.
בשלב הראשון משרים את השקדים בתוך מים רותחים במשך 15 דקות, על מנת להסיר מהם את הקליפה ולאחר מכך מייבשים אותם. במטחנת בשר, יש לטחון אגוזי מלך, תמרים, צימוקים והשקדים שייבשתם. כאשר יש לכם תערובת מוכנה, יש להכניס אותה למקרר ושעה לפני ההגשה ניתן לקלף את התפוח עץ ולרסק אותו. לסיום, מוסיפים את התערובת שמוכנה מראש, מוסיפים את התבלינים, היין. חשוב לערבב היטב כדי להגיע למרקם הרצוי של החרוסת.
מהחרוסת ש נשארה לכם, תוכלו לשמור ובמקרר ולהכין ממנה מאכלים טעימים נוספים כגון, כדורי שוקולד לילדים וכדומה.
מישהו הזמין פיצה?
בחג הפסח תוכלו להפתיע את האורחים הצמחוניים בגימיק מיוחד: פיצה כשרה לפסח. לשם כך תזדקקו לכוס ורבע של קמח תפוחי אדמה, שקית אחת של אבקת אפייה, כוס של קמח מצה, שליש כף של סודה לשתייה, שתי כוסות של מים רותחים, שתי כפות של שמן זית, ביצה אחת וכפית מלח. לצורך הרוטב תוכלו לקנות רסק עגבניות לפסח או רוטב מוכן לפיצה. כדאי להוסיף בצד זיתים, תירס, טונה וכדומה.
אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, מוסיפים את כוסות השמן והביצה ומערבבים. לאחר שמתקבל הבצק, מרדדים אותו על גבי משטח המקומח בקמח תפוחי אדמה, משמנים את התבנית ומניחים את הבצק. לאחר מכן מורחים את הרוטב והתוספות מוסיפים גבינה צהובה או גבינה צוהבה טבעונית, ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני. אופים עד שהבצק משחים.
סירות תפוחי אדמה
כולנו מכירים את המאכל הנפוץ ביותר בפסח: תפוחי אדמה. אז לאחר שאכלנו פירה ותפוחי אדמה ללא תיבול, הגיע הזמן לעשות משהו מקורי. הנה לכם מתכון תפוחי אדמה שגם טעים וגם נראה טוב: סירות תפוחי אדמה. ל-10 מנות, למשל, תזדקקו ל-8 תפוחי אדמה בינוניים, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, חצי כוס קמח מצה, 4 שיני שום כתושות, 2 כפיות של תיבול כשר לפסח לפי הטעם (תיבול בצל מומלץ), שליש כוס שמן זית ומלח לפי הצורך.
אופן ההכנה: יש לבשל את תפוחי האדמה במים רותחים במשך כרבע שעה. לאחר מכן, יש לצנן אותם מעט, לחתוך בצורת סירות ולהניח על תבנית משומנת בשמן זית. לאחר מכן, יש להכין תערובת של פטרוזיליה, מלח, קמח מצה ואבקת תיבול ולפזר אותה על גבי תפוחי האדמה. יש לכסות את תפוחי האדמה בנייר כסף ולאפות במשך כ-45 דקות בחום של 180 מעלות צלסיוס. לאחר מכן, יש להוציא את תפוחי האדמה מהתנור, להסיר את נייר הכסף ולאפות שוב עד להשחמה.
מומלץ להגיש את הסירות כשהן חמות ופריכות.
וכמובן, שיהיה חג שמח, טעים ואביבי במיוחד!