יום חמישי

|

|

12/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

12/12/2024

|

יום חמישי

מגדל דג ואנטיפסטי על קרם חציל שרוף/ ציפי כהן

צילום: מנוחי הכסטר

מנת דגים ממחלקת הרושם שמכינים בקלות רבה

החומרים הדרושים: 

(4 מנות)

4 פרוסות פילה דג (פורל, דניס, בורי, בס)

חציל

קישוא/ זוקיני גדול ושמן

פלפל אדום

פלפל צהוב

2-3 שיני שום

מעט מיץ לימון להשריית הדגים

מלח ופלפל גרוס

מלח גס

 טימין טרי או מיובש

שמן זית 

לקרם חציל שרוף:

חציל 

2 שיני שום

מיץ מחצי עד לימון שלם

מלח ופלפל

לקישוט: עירית או עלי מירקו

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הקישוא והחציל לפרוסות עבות ומסדרים בתבנית, חותכים את הפלפלים לחיכות גדולות, מסדרים הכל בתבנית בשכבה אחת, מטפטפים שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט טימין, אופים בתנור ב180 מעלות עד לריכוך.
  2. קולים את החציל על האש, טוחנים במעבד מזון או מקל בלנדר עם הקליפה השרופה, מוסיפים שן שום, מיץ לימון לפי הטעם ומלח ופלפל שחור גרוס.
  3. משרים את הדגים כרבע שעה במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שיני שום פרוסות וטימין, מחממים מחבת או פלנצ'ה עם שמן זית, כשהמחבת חמה מאד מטגנים את הדגים, מ2 הצדדים, יש להקפיד שלא לטגן על יתר המידה, רק עד שהדג עשוי מבפנים. בזמן הטיגון מפזרים מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס, וטימין.
  4. מרכיבים את המנה: מברישים את הצלחת בקרם חציל שרוף או מזלפים תלולית, מרכיבים מגדל נאה מירקות והדג המטוגן, מקשטים בעירית או ירק אחר.

*את הדג ניתן לתבל מראש ולטגן לפני הסעודה או לטגן מראש ולהשאיר לחימום על כלי שני בלבד.

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים