מתחילים לטעום חג: אגרול פסחי/ ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

צילום: מנוחה הכסטר

לא שרויה

מנת פתיחה מושלמת לסועדת החג, משמשים בעלי בלינצ'ס פסחים, ממלאים מגלגלים ומטגנים למעטה פריך.

החומרים הדרושים:

(כ8-10 מנות)

עלי בלינצ'ס (מתאים גם לאטריות של פסח):

6 ביצים

1 כוס מים

3 כפות קמח תפו"א

מלח ופלפל

2 כפות שמן

מלית:

2 גזר

2 קישואים

1 בצל

1 שן שום קצוץ

חצי ק"ג בשר טחון

מלח, פלפל

שמן לטיגון

רוטב חמוץ מתוק:

 כוס חומץ 

כוס סוכר

חצי סלק מקולף

אופן ההכנה:

  • מערבבים את החומרים של עלי הבלינצ'ס בבלנדר או מקל בלנדר.
  •  משמנים את המחבת עם נייר סופג ומחממים את המחבת, מטגנים עלי בלינצ'ס דקים.
  1. חותכים את הירקות לג'ולינים (מקלות דקות) , מקפיצים את הירקות כדקה, מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב, ומפוררים את הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל.
  2. לוקחים עלה בלינצ'ס, ממלאים בכף מהמלית מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים. מדביקים את הקצה בתערובת של קמח תפו"א ומים. 
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבלינצ'ס, מגישים מיד לצד רוטב חמוץ מתוק.
  4. להכנת רוטב חמוץ מתוק: מבשלים את החומץ עם הסוכר והסלק על אש בנינונית או נמוכה עד שהסירופ מסמיך.
  • לגיוון ניתן למלא במלית בשר טחון ללא ירקות, ניתן להעשיר בפטריות וכבדים.
  • ניתן למלא במלית ירקות ללא בשר.
  • ניתן לאפות את עלי הבלינצ'ס בתבנית שקעים, לקבלת סלסלות פריכות. ולהגיש את המלית בסלסילות . 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.