פריקסה כשר לפסח / רותי היאט

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לאוכלי שרויה
כוס מדידה חד פעמית חמה
חומרים:
14 מצות
1 כוס קמח מצה
1 אבקת אפיה
6 ביצים
פלפל שחור
מלח

שמן –  לטיגון

לפורר את המצות
להשרות במים רבע שעה
לסחוט היטב
להוסיף את הקמח הביצים אבקת האפיה המלח והפלפל
להשאיר למנוחה 10 דקות
ליצור עם ידיים רטובות לחמניות עגולות לטגן בשמן עמוק משני צדדים

מילוי 

3 תפוחי אדמה קטנים 
3 ביצים
2 גמבות
2 עגבניות
1 קופסת טונה שימורים במים .(לא חובה)
אופציונאלי: טבעות זיתים שחורים 

לבשל  תפוחי אדמה וביצים בסיר עם מים.
לצנן מעט . לקלף לחתוך לחתיכות קטנות. להשאיר בצד.
לשטוף את העגבניות והגמבות  לחתוך לקוביות.
להקפיץ אותם במחבת עם מעט שמן. לתבל במלח פלפל ושום.
להמשיך לבשל על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
לערבב את התפוחי אדמה והביצים החתוכים עם סלט העגבניות וגמבה.
להוסיף חתיכות טונה.
לחתוך כל פריקסה לשניים. למלא 2 כפות מהמילוי ולסגור.
מומלץ להגיש לצד סלט חי.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.