לא שרויה וללא קטניות
מנת פתיחה מושלמת לסועדת החג, משמשים בעלי בלינצ'ס פסחים, ממלאים מגלגלים ומטגנים למעטה פריך.
החומרים הדרושים:
(כ8-10 מנות)
עלי בלינצ'ס(מתאים גם לאטריות של פסח):
6 ביצים
1 כוס מים
3 כפות קמח תפו"א
מלח ופלפל
2 כפות שמן
מלית:
2 גזר
2 קישואים
1 בצל
1 שן שום קצוץ
חצי ק"ג בשר טחון
מלח, פלפל
שמן לטיגון
רוטב חמוץ מתוק:
כוס חומץ
כוס סוכר
חצי סלק מקולף
אופן ההכנה:
- מערבבים את החומרים של עלי הבלינצ'ס בבלנדר או מקל בלנדר.
- משמנים את המחבת עם נייר סופג ומחממים את המחבת, מטגנים עלי בלינצ'ס דקים.
- חותכים את הירקות לג'ולינים (מקלות דקות) , מקפיצים את הירקות כדקה, מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב, ומפוררים את הבשר, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל.
- לוקחים עלה בלינצ'ס, ממלאים בכף מהמלית מקפלים מ2 הצדדים ומגלגלים. מדביקים את הקצה בתערובת של קמח תפו"א ומים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבלינצ'ס, מגישים מיד לצד רוטב חמוץ מתוק.
- להכנת רוטב חמוץ מתוק: מבשלים את החומץ עם הסוכר והסלק על אש בנינונית או נמוכה עד שהסירופ מסמיך.
- לגיוון ניתן למלא במלית בשר טחון ללא ירקות, ניתן להעשיר בפטריות וכבדים.
- ניתן למלא במלית ירקות ללא בשר.
- ניתן לאפות את עלי הבלינצ'ס בתבנית שקעים, לקבלת סלסלות פריכות. ולהגיש את המלית בסלסילות .