יום שישי

|

|

24/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

24/10/2025

|

יום שישי

פנסיה לשכירים חשוב לדעת / עו"ד אסתי וייסלר

החל משנת 2008 חובה על כל מעסיק לבטח את עובדיו בביטוח פנסיוני וזאת בעקבות פרסום צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק.

הזכאות היא לעובד מעל גיל 21 ולעובדת מעל גיל 20. יחד עם זאת כשמדובר בעובד חדש לאחר גיל 67 (גיל פרישה חובה) הוא זכאי רק להפרשות רק אם מתקיים אחד התנאים הבאים:

הוא פוטר /פרש לפני גיל פרישת חובה.

אינו מקבל קצבה , למעט קצבה/גמלה מהמוסד לביטוח לאומי.

מהו המועד לתחילת הזכאות?

במקרה שהעובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה והביטוח היה פעיל בעת קבלתו לעבודה, הוא זכאי להפרשות לפנסיה כבר מיומו הראשון בעבודה וללא כל המתנה, אחרת הזכאות היא לאחר 6 חודשים. עובד בעל קופה פעילה זכאי להפרשות לאחר שישלים 3 חודשי עבושה והכספים יופרשו רטרואקטיבית.

לפעמים עובד מפסיק את עבודתו לפני שהשלים 3 חודשי עבודה. במקרה שכזה יש שתי פרשנויות לחובת ההפרשות. יש טוענים, המעסיק מחוייב להפריש רטרואקטיביות גם אם העובד הפסיק את עבודתו לפני שהשלים 3 חודשי עבודה מאחר שלפי לפי סעיף 6(ה) לצו ההרחבה, הזכאות לביטוח היא מהיום הראשון לעבודה ואין תקופת המתנה.

לעומתם טוענים אחרים, שהזכאות לביטוח פנסיוני באמצעות המעסיק מתחילה בפועל רק לאחר 3 חודשי עבודה (ולא לאחר 3 חודשים) ומוחלת רטרואקטיבית מהיום הראשון, באופן שאם עובד לא השלים 3 חודשי עבודה, הוא אינו זכאי כלל לביטוח פנסיוני ממעסיקו.

הכתוב אינו מהווה יעוץ משפטי והשימוש בו הינו באחריות המשתמש

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]