היה היה זמן.. לא ממש מזמן. בו חיינו בעולם אחר. עולם עם חנויות פעילות, שלא מכרו רק מסכות. מרכזי קניות, עם חנויות קטנות ונחמדות. צעצועים, מתנות, וכן, גם ספרים. פשוט חנות ספרים. ביום בהיר אחד, בעידן הקודם, קיבלתי הודעה משמחת – שספר שהזמנתי הגיע לאותה חנות ספרים הקרובה לביתי! בששון ובשמחה יצאתי לטיול שאז נחשב קטן מאד, והיום, מי היה מאמין, רחוק שנות אור מהמציאות הזו שסביבנו.
בהתרגשות קיבלתי את המעטפה לידי ופתחתי – להחזיק ספר אפיה חדש, זה מרגש! ספר של נטלי לוין האלופה – זה בכלל הזדמנות נדירה! נטלי לוין, למי שלא מכיר (יש דבר כזה?) היא בעלת הבלוג "עוגיו-נט" שהוא אחד מבלוגי האפיה הפופולריים בארץ , והיא מהווה השראה ומקור למתכונים שווים לכולנו. היא הוציאה לאור לאחרונה ספר מתכונים חדש דנדש בשם "הכי טעים בבית" בדפדוף מהיר בספר אפשר למצא שם לא מעט מתכונים מוכרים, רובם לא מורכבים, אך כולם טעימים ומוצלחים.
עוגיות בראוניז פסחיות
- 200 גרם שוקולד מריר
- 125 גרם חמאה / 90 גרם שמן קוקוס / 80 מ"ל שמן אגוזים
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר (100 גר')
- ½ כוס סוכר חום דמררה (100 גר')
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס פחות כף קמח תפוחי אדמה (130 גרם )
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
- מלח גס
- חופן שוקולד ציפס – לבחירה
אופן ההכנה:
- בסיר קטן ממיסים חמאה/שמן ושוקולד על להבה בינונית תוך כדי ערבוב (נזהרים שהשוקולד לא ישרף)
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים שלמות עם קורט מלח ושני סוגי הסוכר כ 5 דקות לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד, ואת שאר הרכיבים: קמח תפו"א, קקאו ואבקת אפיה. מערבבים לאיחוד, עד שמתקבלת עיסה סמיכה ושוקולדית
- מעבירים את העיסה לשק זילוף, ומזלפים תלוליות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, במרווחים של כ 4 ס"מ בין העוגיות. מפזרים שוקולד צ'יפס ומלח גס על העוגיות.
- אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 10 דקות עד שהעוגיות נסדקות ומתייצבות.
- מצננים היטב לפני הניתוק מנייר האפייה.
תגובה אחת
למה מלח?